to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στην τελική ευθεία η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή Αλμυρίδας Αποκορώνου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την δημιουργία μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην τουριστική περιοχή της Αλμυρίδας Χανίων.


Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή Αποκορώνου, σήμερα υπογράφηκε το συμβόλαιο για την αγορά του οικοπέδου όπου θα εγκατασταθεί η μονάδα.

Το οικόπεδο εμβαδού 4.014 τ.μ. βρίσκεται στη θέση «Λάκκοι» της τοπικής κοινότητας Πλάκας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων που θα εγκατασταθεί, θα καλύπτει την περιοχή της Αλμυρίδας και τους οικισμούς Πλάκας, Κόκκινου Χωριού, Καμπιών και Άσπρου.

Τα έργα που θα γίνουν, περιλαμβάνουν τους αγωγούς συλλογής των λυμάτων και μεταφοράς τους σε κεντρικό αντλιοστάσιο στη χαμηλότερη θέση της περιοχής.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο, το κεντρικό αντλιοστάσιο θα αντλεί τα λύματα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων μέσω καταθλιπτικού αγωγού. Η εγκατάσταση θα είναι κλειστού τύπου «compact» και θα λειτουργεί με τη μέθοδο ενεργού ιλύος, με παρατεταμένο αερισμό. Τα επεξεργασμένα λύματα θα μεταφέρονται στη συνέχεια μέσω αγωγού υπό πίεση σε θέση ανατολικά της μαρίνας Αλμυρίδας, όπου μέσω φρεατίου φόρτισης θα διοχετεύονται σε υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσής τους στη θάλασσα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, «με το έργο αυτό προσδοκούμε να λύσουμε πλήρως το αποχετευτικό πρόβλημα της τουριστικής περιοχής της Αλμυρίδας και των γύρω οικισμών καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες για προστασία περιβάλλοντος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)