to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 02.11.2017

Κοινωνία

Στην τελική ευθεία η κατασκευή του «Κοινωνικού Μαγειρείου» του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Θα καλύπτει τη σίτιση κατοίκων της περιοχής που δοκιμάζονται έντονα από την οικονομική κρίση


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή του «Κοινωνικού Μαγειρείου» του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, το οποίο θα καλύπτει τη σίτιση κατοίκων της περιοχής που δοκιμάζονται έντονα από την οικονομική κρίση. Με τη νέα αυτή προσπάθεια, ο Δήμος επιδιώκει να αγκαλιάσει όσο γίνεται περισσότερους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε αδυναμία.

Το «Κοινωνικό Μαγειρείο» έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές της πόλης, όπως είναι το κοινωνικό, παντοπωλείο και το κοινωνικό ιχθυοπωλείο, που στόχο έχουν να σταθούν με σεβασμό και διακριτικότητα στο πλάι όσων έχουν ανάγκη. Η λειτουργία του πρόκειται να προφέρει υπηρεσίες σίτισης υψηλού επιπέδου, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξοικονόμηση πόρων.

Η νέα δομή του Δήμου  εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δομή παροχής βασικών αγαθών»,  ενώ μέρος του έργου χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Στον ανακαινισμένο χώρο που στεγάζεται το Μαγειρείο στην οδό Ελ. Βενιζέλου 123, έχουν μέχρι στιγμής τοποθετηθεί ο επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας, τα ψυγεία και οι καταψύκτες. Στο μεταξύ, οι χώροι αποθήκευσης έχουν διαμορφωθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια, ώστε να εξασφαλίζεται η καθαριότητα και η προστασία των αποθηκευμένων προϊόντων. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι τελευταίες «πινελιές», ώστε η κοινωνική δομή να είναι έτοιμη στα μέσα Νοεμβρίου να ξεκινήσει τη λειτουργία της.    

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει, έτσι, να δημιουργεί, με σειρά δράσεων και έργων, ένα οργανωμένο πρόγραμμα υποστήριξης και προστασίας των δημοτών, το οποίο εντάσσεται στον τομέα της κοινωνικής υποστήριξης και την προσπάθεια αντιμετώπισης της φτώχειας και της ανέχειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)