to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:31 | 27.10.2020

Διεθνή

Στην τελική ευθεία: Γιατί διάλεξε τη συνταγή του xαμηλού προφίλ ο Μπάιντεν;

Η προσέγγιση χαμηλού προφίλ του Μπάιντεν είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός τόσο κοντά στην ημέρα των εκλογών, αλλά αποτελεί μία απόδειξη για την παράδοξη δυναμική της προεκλογικής εκστρατείας του 2020, με μία θανατηφόρα πανδημία να φτάνει σε επίπεδα (υγειονομικής) κρίσης σε περισσότερες από δέκα αμερικανικές πολιτείες


Οι τελευταίες δέκα ημέρες μιας προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ είναι τυπικά ένα θέαμα ξέφρενης δραστηριότητας, με τους υποψηφίους για την προεδρία να επισκέπτονται πολλές κρίσιμες πολιτείες καθημερινά.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το είδος της προεκλογικής εκστρατείας που έκανε ο Τζο Μπάιντεν, σχολιάζει το POLITICO.

Την Κυριακή δεν συμμετείχε σε κάποια προεκλογική εκδήλωση.

Τη Δευτέρα παρέμεινε κοντά στην οικία του, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, πραγματοποιώντας μόνο μία σύντομη τοπική στάση, όπου και άφησε να εννοηθεί ότι θα ταξιδέψει στις κρίσιμες πολιτείες στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Αυτά συνέβησαν μετά τον χρόνο που διέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα για να προετοιμαστεί για την τελευταία τηλεμαχία.

Από την άλλη μεριά, ο Τραμπ διέσχισε από άκρη σε άκρη τις ΗΠΑ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πραγματοποιώντας πολλαπλές προεκλογικές εκδηλώσεις στις κρίσιμες πολιτείες.

Η προεκλογική του εκστρατεία δήλωσε ότι αυτός ο ρυθμός αναμένεται να συνεχιστεί (με περισσότερες από έξι προεκλογικές εκδηλώσεις ημερησίως) μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Ωστόσο, η προσέγγιση χαμηλού προφίλ του Μπάιντεν είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός τόσο κοντά στην ημέρα των εκλογών, αλλά αποτελεί μία απόδειξη για την παράδοξη δυναμική της προεκλογικής εκστρατείας του 2020, με μία θανατηφόρα πανδημία να φτάνει σε επίπεδα (υγειονομικής) κρίσης σε περισσότερες από δέκα αμερικανικές πολιτείες.

Οι Δημοκρατικοί δίνουν έμφαση στα νέα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ότι οι προεκλογικές εκδηλώσεις του Τραμπ είναι καθαρά αρνητικές για τον ίδιο στις κρίσιμες –εκλογικά- πολιτείες στις ΗΠΑ, με τις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορονοϊού να είναι σοβαρές.

Η στρατηγική του Μπάιντεν είναι να υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος Τραμπ περιστρέφει τα πάντα γύρω από τον εαυτό του στις προεκλογικές εκδηλώσεις, επιδιώκοντας να μετατρέψει τις προεδρικές εκλογές σ' ένα δημοψήφισμα για τη συμπεριφορά του προέδρου.

Ταυτόχρονα, η προσέγγιση του Μπάιντεν περιλαμβάνει και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μιας πιθανής μόλυνσης από την COVID-19

«H μεγαλύτερη απειλή για τον Τζο Μπάιντεν είναι η COVID. Δεν πρέπει να νοσήσει» σύμφωνα με τον Μπραντ Κόκερ υπεύθυνο για τις δημοσκοπήσεις στην Mason-Dixon Polling & Strategy, η τελευταία δημοσκόπηση της οποίας, έδειξε τον Μπάιντεν να προηγείται με μικρή διαφορά στη Φλόριντα. «Πέρα από τις επιπτώσεις στην υγεία του, αν ο Μπάιντεν προσβληθεί από την COVID θα καταστρέψει την υποψηφιότητά του, αλλά και όλο το αφήγημά του ότι μπορεί κάποιος να παραμείνει ασφαλής, τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις και φορώντας μάσκα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: POLITICO

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)