to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 22.05.2019

Πολιτισμός

Στην τελική ευθεία το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας

Πόλο έλξης πολιτισμού, εκπαίδευσης και δημιουργίας θα αποτελέσει η Αστυπάλαια στις αρχές Ιουνίου, απόρροια του δεύτερου φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου στο 11 νησί της δωδεκανήσου


Πόλο έλξης πολιτισμού, εκπαίδευσης και δημιουργίας θα αποτελέσει η Αστυπάλαια στις αρχές Ιουνίου, απόρροια του δεύτερου φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου στο 11 νησί της δωδεκανήσου. Σε σημερινή συνέντευξη τύπου που διαργάνωσε η "εμπνεύστρια και ψυχή" της διοργάνωσης συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου τονίστηκε ότι όλα είναι έτοιμα για την εφετινή διοργάνωση, στόχος της οποίας είναι να αποτελέσει θεσμό για το νησί, αλλά και σημείο αναφοράς πολιτισμικών δερώμενων για όλη την Ελλάδα. Μάλιστα την εφετεινή δεύτερη χρονιά  το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας μεγαλώνει, επεκτείνεται και σε άλλα μέρη του νησιού και γίνεται εφαλτήριο εκπαίδευσης και δημιουργίας.


"Ο Δήμος Αστυπάλαιας και η δράση ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ διοργανώνουν από κοινού το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Αστυπάλαιας και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις επιλεγμένες εκπαιδευτικές, εικαστικές και ψυχαγωγικές δράσεις του, που στοχεύουν με δημιουργικό και βιωματικό τρόπο να συμβάλλουν στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την κατανόηση των αρχών της ανακύκλωσης, έννοιες απαραίτητες για έναν καλύτερο αύριο" ανάφερε η κα Κωνσταντοπούλου.


Με όχημα και αυτή τη φορά τη λογοτεχνία και τις τέχνες σε όλες τους τις εκφράσεις τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά, να  δουλέψουν με το σώμα και τη φωνή, να μιμηθούν, να αυτοσχεδιάσουν, να απομνημονεύσουν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν. Συγκεκριμένα στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  η HELMEPA - Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας το φετινό Φεστιβάλ και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας Καθαρισμού «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», θα συντονίσει με στέλεχός της τον εθελοντικό καθαρισμό των ακτών Πέρα Γιαλός και Λιβάδι με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και κατοίκων του νησιού. Ενώ ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία, στις 5 και 6 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει βιωματικές δράσεις για όλες τις ηλικίες με έντονο οικολογικό χαρακτήρα.

Πέραν του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που θέλει να αφήσει η διοργάνωση του φεστιβάλ, εφέτος έντονος θα είναι και ο κοινωνικός χαρακτήρας του φεστιβάλ, αφού με αφορμή αυτό, οι διοργανωτές θα φιλοξενήσουν 15 παιδιά από το χαμόγελο του παιδιού. "Αν δίνουμε στα παιδιά αγάπη απλόχερη, τότε θα μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον", δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, από το Χαμόγελο του παιδιού και στάθηκε στη σημασία να ενώνονται οι δυνάμεις για έναν σκοπό.

Τις ημέρες 7 - 10 Ιουνίου το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει: παρουσιάσεις βιβλίων, workshops, βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις, τις οποίες θα υλοποιήσουν (αλφαβητικά) οι:Μπάμπης Αλεξιάδης (animator | illustrator), Αναστασία Ασβεστά (τέχνη από χαρτί), Ανδρέας Δερμάτης (Θέατρο Σκιών), Μυρτώ Δημητρίου (Κοιν.Ανθρωπολόγος | Συγγραφέας | Instructor Origami- Κάτοχος 2 Ρεκορ Γκινες), Φωτεινή Κωνσταντοπούλου (συγγραφέας | ιδρύτρια της δράσης ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ), Μαργαρίτα Κωτσίνη υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων των εκδόσεων ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, Μαριλένα Μελισσινού (εικαστικός), Κούλα Μπορμπουδάκη (Αρχαιολόγος MSc | Archaeolab),
Βενετία Νεστορίδου (συνεργάτης της ΑμΚΕ planetagents.org), Αλεξάνδρα Σελελή (Μουσειολόγος), Ελένη Σβορώνου (συγγραφέας | συνεργάτης της WWF Ελλάς), Κατερίνα Φωτοπούλου (εικαστικός), Αφροδίτη Χαραλαμπάκη (Εκπαιδευτικός- M.A.Ed. Θεατροπαιδαγωγός), με τη συνοδεία της μουσικού Μαρίας Κοτσίρη, που ειδικεύονται στην παιδαγωγική, τα εικαστικά και την ψυχαγωγία.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει το απόγευμα της 10 ης Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Χώρας όπου θα γίνει παρουσίαση των δράσεων και θα πραγματοποιηθεί συλλογική εικαστική δράση origami.  Η είσοδος και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν.


Συμμετέχουν αλφαβητικά οι εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΙΚΑΡΟΣ, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, ΚΕΔΡΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΠΑΤΑΚΗΣ.
Πολύτιμοι συνεργάτες: Μαργαρίτα Κωτσίνη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών
προγραμμάτων των εκδόσεων ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, Βαγγέλης Μακρής,
Κοινωνιολόγος MSc, Αδάμ Σάμιος, γραφίστας.
Μεγάλος Χορηγός: Blue Star Ferries
Χορηγοί: PHOENIX FOR HELLAS, KAPNOS AIRPORT SHUTTLE,
KALLICHORON ART BOUTIQUE HOTEL, NICKELODEON, ΙΕΚ ΑΚΜΗ,
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, Viva Mare Studios, Ανεμόσυρις Παραδοσιακά
Διαμερίσματα, Vithos Aparthotel, AGERI STUDIOS, Σύλλογοι Γονέων και
Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας
Υποστηρικτές: Helmepa - Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου
Περιβάλλοντος, εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo -
Επιστήμη Επικοινωνία.
Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΠΕ - ΜΠΕ,
NICKELODEON, BOOKIA.GR, ELNIPLEX.GR, MAMAKITA.GR.
Η είσοδος και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ
Βιβλίου είναι ελεύθερη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)