to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:02 | 04.06.2013

Πολιτική

Στην προανακριτική ο Πλασκοβίτης για τη λίστα Λανγκάρντ

Αύριο στις 6:30 το απόγευμα έχει κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.


Η κλήτευση του κρίθηκε αναγκαία μετά την κατάθεση επιστολής του ιδίου, σύμφωνα με την οποία ζητούσε επίσημα από τις γαλλικές αρχές να βοηθήσουν ώστε να φθάσει η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα. Το έγγραφο κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Έλληνας πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης που παρέλαβε το cd με τη λίστα Λαγκάρντ.

Η επιστολή με την υπογραφή του κ. Πλασκοβίτη έχει ημερομηνία 23/10/2010, είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και απευθύνεται προς το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον κ. J. Fenet θα θέλαμε να υποβάλουμε προς τις γαλλικές αρχές ένα αίτημα προκειμένου να αντλήσουμε πληροφόρηση σχετικά με τραπεζικές καταθέσεις που ανήκουν σε Έλληνες πολίτες και εταιρείες σε Ελβετικές Τράπεζες. Αντιλαμβανόμεθα ότι οι γαλλικές αρχές έχουν στην κατοχή τους παρόμοια πληροφόρηση, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές φορολογικές αρχές. Το αίτημα αυτό βασίζεται στις σχετικές διατάξεις που αφορούν στην αμοιβαία βοήθεια από τις Αρμόδιες Αρχές των Κρατών Μελών στον τομέα της άμεσης φορολόγησης (Οδηγία 77/799/EEC, ως ισχύει) καθώς και στη διμερή Συμφωνία της Ελλάδος και της Γαλλικής Δημοκρατίας για την Αποφυγή της Διπλής Φορολόγησης.

Όλες οι πληροφορίες θα τύχουν εμπιστευτικής μεταχείρισης από τις ελληνικές φορολογικές αρχές στον αγώνα εναντίον της φοροδιαφυγής και σε συμφωνία με τη γαλλική φορολογική αρχή.

Ελπίζοντας σε μια θετική σας απάντηση,

Ειλικρινώς ημέτερος,

Ηλίας Πλασκοβίτης».

Να σημειωθεί ότι στην κατάθεσή του στον Προανακριτική Επιτροπή στις 31 Ιανουαρίου 2013, ο κ. Πλασκοβίτης είχε αναφέρει ότι έκανε τηλεφωνικές προσπάθειες για να έρθει η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)