to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Στην πολιτική, είναι τα μέσα που καθαγιάζουν τον σκοπό και ποτέ ο σκοπός τα μέσα»*

* Αλμπερτ Καμύ. Μία μόνο λέξη, ορισμένες φορές, είναι αρκετή για να φανερώσει την πραγματική πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική διαφορά ανάμεσα στην αριστερή και την νεοφιλελεύθερη θεωρία και πράξη.


Μία μόνο λέξη, ορισμένες φορές, είναι αρκετή για να φανερώσει την πραγματική πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική διαφορά ανάμεσα στην αριστερή και την νεοφιλελεύθερη θεωρία και πράξη. Στη συζήτηση στη βουλή για την Συνταγματική Αναθεώρηση, η ΝΔ προτείνει αλλαγές στο άρθρο 24 και σε συνδυασμό με το άρθρο 117 που ορίζει με σαφήνεια τι ακριβώς θεωρείται δάσος.

Στο όνομα των φίλων ξένων επενδυτών που θέλουν να φέρουν τα χρήματα τους, αλλά το συγκεκριμένο άρθρο τους εμποδίζει... Τι λέει το Σύνταγμα εκτός των άλλων και τους ενοχλεί; ....."είναι υποχρεωτική η αναδάσωση για δάση αποψιλωθέντα ή αποψιλώνονται." Η τελευταία λέξη είναι όλο το πρόβλημα για τη ΝΔ. Επίσης ζητούσε, η συνταγματική προστασία να αφορά δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν αποδεδειγμένα έως την 11η Ιουνίου 1975 ! Με αιτία δυστυχώς, τις πυρκαγιές που κατακαίουν τη χώρα, εκείνη η συζήτηση στη βουλή, γίνεται πολύ επίκαιρη.

Η ΝΔ με άλλα λόγια λέει, ότι τους κανόνες της επιχειρηματικότητας θα τους ορίζουν οι επιχειρηματίες και όχι η Ελληνική πολιτεία και το δημόσιο συμφέρον. Αυτοί είναι που θα αποφασίζουν το που, το πότε, το πως και το είδος της επένδυσης! Το νομοθετικό επιχειρηματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ δίνει την δυνατότητα, ο επιχειρηματίας να προχωρά την επένδυση του με δική του ευθύνη.

Ακολούθως όμως, θα γίνει υποχρεωτικά ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αν έχουν γίνει παραβάσεις, ο επιχειρηματίας θα πληρώνει τα αντίστοιχα πρόστιμα ή και θα αναστέλλεται η λειτουργία της, σε κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας. Προφανώς, αυτό το πλαίσιο και δεν εξυπηρετεί τις διευκολύνσεις που έχει κατά νου η ΝΔ. Και για να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση στα μεγαλόπνοα επιχειρηματικά σχέδια, ο έλεγχος αν τηρούν τους όρους και προϋποθέσεις, (χωροταξίας, περιβάλλοντος, κλπ), θα γίνεται δειγματοληπτικά, μόνο στις δέκα από τις εκατό ! Και μάλιστα από ιδιωτική εταιρεία ο έλεγχος! Με απλά λόγια, οι ενενήντα στις εκατό δεν θα ελεγχθούν ποτέ.

Αν κάποια από αυτές πιθανόν μας κάνει κάρβουνο, ποσώς ενδιαφέρει τη ΝΔ. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί! Αφού λοιπόν χρειάζεται ανάπτυξη 4% του ΑΕΠ η κυβέρνηση της ΝΔ,για να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε στα δεξιά και στα πιο δεξιά της, ας βάλουν και καμιά φωτιά στα λίγα δάση μας μερικοί εμπρηστές. Ό,τι καίγεται στο εξής δεν αναδασώνεται υποχρεωτικά. Ανάλογα με το επιχειρηματικό ενδιαφέρον !!! Εύγε κύριοι, εύγε!

Για τη ΝΔ, είναι ιδεοληψία της αριστεράς και της οικολογίας, ό,τι ήδη βρισκόμαστε στο επόμενο επεισόδιο της κλιματικής αλλαγής και λέγεται ΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Για να εκτελεστεί ένα έγκλημα, συνήθως χρειάζεται η ηθική συνειδησιακή νομιμοποίηση... Ειλικρινά αδυνατώ να πιστέψω πως η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ έχει αυτή την πρόθεση...

** Ο Νίκος Σκορίνης είναι μέλος ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)