to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 27.12.2018

Κοινωνία

Στην Περιφέρεια Κρήτης για 25 χρόνια η Σχολή Ασωμάτων

Υπογράφτηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη η παραχώρηση της Σχολής Ασωμάτων στην Περιφέρεια Κρήτης.Σκοπός η αξιοποίηση - αναβάθμιση - επαναλειτουργία του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας, του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου Ασωμάτων και η δημιουργία πρότυπου Αγροκτήματος επιδεικτικού χαρακτήρα.


Όπως αναφέρει το γρ. Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά από συνεχείς μακροχρόνιες προσπάθειες των φορέων του Ρεθύμνου και μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στ. Αραχωβίτη παρουσία του Υπουργού Υγείας  Α. Ξανθού της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μ. Λιονή και του Δημάρχου Αμαρίου Π. Μουρτζανού, υπογράφτηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη η παραχώρηση στην Περιφέρεια Κρήτης της χρήσης 13 ακίνητων του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων συνολικού εμβαδού 503 στρεμμάτων με τις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις τους,  που βρίσκονται στο Δήμο Αμαρίου του Νομού Ρεθύμνης.

Η παραχώρηση ορίζεται για χρονικό διάστημα 25 έτη με δυνατότητα παράτασης για 10 έτη. Σκοπός της παραχώρησης είναι η αξιοποίηση - αναβάθμιση - επαναλειτουργία του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας, του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου Ασωμάτων και η δημιουργία πρότυπου Αγροκτήματος επιδεικτικού χαρακτήρα.

Για τα παραπάνω θα συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Αμαρίου.

Τα τεμάχια Μεσονήσι, Αγία Παρασκευή, Αγία Κυριακή, Κανακαρέ, Λουτρά και Πειραματικός θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για αγροτική εκμετάλλευση χωρίς ανέγερση κτιρίων ή άλλων εγκαταστάσεων.

Η παραχώρηση της Σχολής Ασωμάτων από το κράτος στην τοπική κοινωνία έγινε πράξη από αυτή την κυβέρνηση ικανοποιώντας το αίτημα των φορέων του Ρεθύμνου, που τέθηκε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 2017, παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)