to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:57 | 25.02.2019

Πολιτική

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση με Κουβέλη, Παπαδημούλη, Ραγκούση (βίντεο - φωτογραφίες)

«Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη»


Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ» της Πάτρας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πάτρας για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων, με θέμα την ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Φώτης Κουβέλης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Γιάννης Ραγκούσης, πρώην Υπουργός. Την εκδήλωση συντόνισε ο ιατρός παθολόγος Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μεταξύ του ακροατηρίου είναι οι τρεις βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης. 

(ολόκληρη η εκδήλωση)

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Παπαδημούλης από την Πάτρα: Οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση ενός επικίνδυνου μείγματος νεοφιλελεύθερων συνταγών με ακροδεξιές ιδέες και πρακτικές»

«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις γύρω από ένα κοινό πρόγραμμα, γύρω από κοινούς στόχους, όχι μόνο για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση ενός επικίνδυνου μείγματος νεοφιλελεύθερων συνταγών με ακροδεξιές ιδέες και πρακτικές και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά για να θεμελιώσουμε σε στέρεο έδαφος δύο πράγματα: Πρώτον την πρόοδο της χώρας μας στη μεταμνημονιακή περίοδο, με ισχυρότερη ανάπτυξη, ταχύτερη μείωση της ανεργίας, οικοδόμηση κοινωνικού κράτους, περιορισμό της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, καθώς και εκσυγχρονισμό της διοίκησης στη θέση ενός φθαρμένου πελατειακού κράτους»: αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης

Όπως πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «πρέπει επίσης να δώσουμε μία ώθηση στην Ευρώπη, που υπονομεύεται από το συνδυασμό δύο δηλητηρίων: Το δηλητήριο του νεοφιλελευθερισμού που τρέφει το δηλητήριο της ακροδεξιάς και ξυπνά ξανά τα τέρατα του φασισμού και του ναζισμού». 

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πορεία, είπε ότι «εάν αυτή η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε πέντε πράγματα με τη θηλιά του μνημονίου στο λαιμό, και αν καταφέραμε άλλα πέντε στους πρώτους έξι μήνες με την Ελλάδα εκτός μνημονίου, σκεφτείτε τι μπορούμε να πετύχουμε εάν κερδίσουμε μία νέα τετραετία, διαμορφώνοντας μία πλατιά προοδευτική δημοκρατική συμμαχία γύρω από ένα πρόγραμμα ικανό να συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας».  

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρέπει να διαμορφώσουμε ένα νέο συνασπισμό πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ικανό να κυβερνήσει αυτό τον τόπο και να τον οδηγήσει σε μία κατεύθυνση ανάπτυξης, κοινωνικής προκοπής, κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή να παράγουμε περισσότερο πλούτο και να τον μοιράζουμε δικαιότερα». 

Για αυτό, όπως σημείωσε, «χρειάζονται συμμαχίες γύρω από κοινούς στόχους και κοινά προγράμματα, διότι αυτός ο τόπος, αυτός ο λαός, ιστορικά πάντα είχε μία πλειοψηφία από το δημοκρατικό κέντρο και προς τα αριστερά, και γιατί αυτή την ώρα είναι και εθνικό πατριωτικό καθήκον, αυτή η πλειοψηφία να δώσει την απάντησή της». 

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «ο κίνδυνος είναι η παλινόρθωση μιας Νέας Δημοκρατίας που απέχει παρασάγγας από τη Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, που έλεγε ότι τους ακραίους δεν τους ήθελε μέσα στο κόμμα - αλλά ήλθε ο Σαμαράς και έκανε μεταγραφή τα 'ορφανά' του Καρατζαφέρη και του Παττακού και ήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τους ανέβασε στη μαρκίζα και τους έδωσε προαγωγή».

Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «η μεγάλη κουβέντα που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πως δηλαδή είναι περίπου φυσικό φαινόμενο να υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες, δείχνει το τι θα συμβεί για τους ασθενέστερους, για το κοινωνικό κράτος και για την αξιοκρατία, εάν αφήσουμε να επικρατήσει αυτή η επικίνδυνη παλινόρθωση». 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης άσκησε κριτική και στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι «η ηγεσία του έχει επιλέξει με δική της ευθύνη ως βασική γραμμή, τη λεγόμενη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας εγκαταλείψει ακόμη και την απολίτικη θεωρία των ίσων αποστάσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας». 

Επίσης είπε ότι «ορισμένα ηγετικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεν κρύβουν ότι βιάζονται να γίνουν υπουργοί σε μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αντιδεξιά, δημοκρατική και αντινεοφιλελεύθερη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων που συνεχίζουν να στηρίζουν το κόμμα του ΚΙΝΑΛ. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο» συνέχισε, «εμείς θέλουμε να διαμορφώσουμε αυτό το ευρύτερο προοδευτικό δημοκρατικό μέτωπο, το οποίο χωράει, εκτός από τους ανθρώπους της Κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού Κντρου, της ευρύτερης Αιστεράς και της Οκολογίας και δυνάμεις της λαϊκής και έντιμης Κεντροδεξιάς, που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο στο σενάριο 'επειδή διαφωνώ με τη συμφωνία των Πρεσπών πάω να ρίξω την κυβέρνηση', αθετώντας και τις δεσμεύσεις που και ο ίδιος είχε αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό». 

Ακόμη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι «πρέπει να οικοδομήσουμε ένα ευρύ πολιτικό δημοκρατικό μέτωπο, για να μπορέσουμε να θεμελιώσουμε σε ισχυρές δημοκρατικές και κοινωνικές βάσεις την μεταμνημονιακή πορεία της χώρας και για να μπορούμε να συνεχίσουμε έναν πρωτοποριακό και θετικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στα πολιτικά πράγματα, διότι η αντι- ΣΥΡΙΖΑ υστερία δεν οδηγεί στην Κεντροαριστερά, δεν οδηγεί ούτε καν στο δημοκρατικό Κέντρο, αλλά οδηγεί στην αγκαλιά μιας εξ άλλης ρεβανσιστικής Δεξιάς - και αυτό που είναι ιστορικό καθήκον για όλους μας στην Ελλάδα, έρχεται να δέσει και να κουμπώσει με αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Διότι την ώρα που η Ελλάδα κάνει αργά κάποια βήματα προς τα εμπρός, τα πράγματα στην Ευρώπη κινούνται προς τα πίσω». 

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που πρόκειται να γίνει στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ευρωομάδας των σοσιαλιστών, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Λυπάμαι που η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο αρνείται τη συμμετοχή στο διάλογο, αλλά να έχει βγάλει και απαγορευτικό, δηλαδή να μην πάει κανείς στην εκδήλωση που οργανώνει η πολιτική τους οικογένεια και θα μιλήσει ο αρχηγός τους Ούντο Μπούλμαν». 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε ότι «θέλουμε συμμάχους και συνομιλητές σε μία προσπάθεια να διαμορφώσουμε μία πλατιά πλειοψηφία, ώστε να γίνουμε μία χώρα με δίκαιη ανάπτυξη και δίκαιη κατανομή των καρπών της, ισχυρό κοινωνικό κράτος και νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, διότι μόνο εμείς που βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι ποτέ πια αυτή η χώρα δεν θα υποστεί αυτή την κοινωνική οδύνη και αυτή την εθνική ταπείνωση».

«Καταλύτης για την κινητοποίηση του προοδευτικού κόσμου» η συμφωνία των Πρεσπών

Σε παρέμβαση που έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, τόνισε ότι «κι εμείς οι γυναίκες πρέπει να είμαστε παρούσες σε αυτόν τον προοδευτικό, δημοκρατικό και αριστερό χώρο».

Έκρινε ότι «καταλύτης για την κινητοποίηση και την ενεργοποίηση του προοδευτικού κόσμου, παρά τις διαφορές και τις αντιπαραθέσεις που υπάρχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η συμφωνία των Πρεσπών». Και εξήγησε: «Ήταν ο καταλύτης, όχι μόνο για το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας που είναι η καλύτερη συμφωνία που μπορούσε να έρθει και είναι η καλύτερη, διότι είναι η συνέχεια της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 του ΠΑΣΟΚ και είναι στην εθνική γραμμή του 2008».

Η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι «θεωρώ πως είναι κρίσιμες οι στιγμές, διότι το μέλλον είναι εδώ, δεν είναι αύριο, για αυτό θα πρέπει κινητοποιηθούμε διότι υπάρχει συλλογική ευθύνη για το τι θα κάνουμε».

«Το αίτημα και η διεκδίκηση για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, αντανακλά στο παρόν αλλά και στο μέλλον της χώρας»

«Το αίτημα και η διεκδίκηση για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου αντανακλά στο παρόν, αλλά και στο μέλλον της χώρας, εάν δηλαδή η χώρα θα έχει για την διακυβέρνηση της, εάν η κοινωνία θα έχει για την διακυβέρνηση της χώρας, μία προοδευτική πολιτική, ή μία βαθύτατα νεοφιλελεύθερη συντηρητική πολιτική με ακροδεξιές εκδοχές», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να συγκλίνουν «όλες οι δυνάμεις οι οποίες αναφέρονται, ή και αυτοπροσδιορίζονται ως δυνάμεις της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, οι πολίτες οι οποίοι επιλέγουν την προοδευτική παρουσία τους μέσα στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα και βεβαίως οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ». 

Όπως πρόσθεσε, «στην Ελλάδα έχουμε την άνοδο της ακροδεξιάς, της φασιστικής δεξιάς και ταυτόχρονα έχουμε και μία εκδοχή της δεξιάς, συνοδευόμενη επίσης από εκδοχές ακροδεξιάς ρητορικής και ακροδεξιών θέσεων - και κατά συνέπεια τίθεται το μεγάλο ζήτημα, θα υπάρξει ή δεν θα υπάρξει προοδευτική πολιτική, η οποία θα κινηθεί στους δρόμους που ανοίγονται μετά την έξοδο της χώρας από την οκτάχρονη μνημονιακή περίοδο».

Βεβαίως, όπως σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης, «στην κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με την προοδευτική πολιτική του, γιατί όχι και με τις παραλείψεις του και τα ενδεχόμενα λάθη - αλλά είναι προφανές το περιεχόμενο της προοδευτικής πολιτικής που ασκεί. Γι' αυτό και είναι αναγκαίο, να μπορέσουμε όλοι οι ενεργοί προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες να συγκροτήσουμε στην Ελλάδα τον προοδευτικό πόλο» είπε, εκτιμώντας πως «είναι βαθιά η διαχωριστική γραμμή μεταξύ του συντηρητικού πόλου, που ούτως ή άλλως διαμορφώνεται και εξελίσσεται, και του προοδευτικού πόλου που πρέπει να συγκροτήσουμε, προς την κατεύθυνση της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου».

Στην συνέχεια, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στο Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας ότι «είμαι στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνω, ότι η ηγεσία ενός παραταξιακού σχήματος που αυτοαναφέρεται και αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερά, ως σοσιαλδημοκρατία, να προσδιορίζεται με την πολιτική που ασκεί, δυστυχώς όχι απομακρυσμένη από την νεοφιλελεύθερη και συντηρητική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης». 

«Ακούω τον αντίλογο, ότι αυτό γίνεται προκειμένου να προστατευτεί το κομματικό σχήμα του ΚΙΝΑΛ και να μην αποτελέσει αντικείμενο λεηλασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής: δεν επιλέγεται λεηλασία και καμία πολιτική τεμαχισμού αυτού του κόμματος» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης. 

Ταυτόχρονα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στις μετατοπίσεις προσώπων, θεωρώντας ότι τα περί μετατοπίσεων έναντι ανταλλαγμάτων, συνιστούν «φθηνό και προσβλητικό λόγο, ο οποίος αρνείται να καταλάβει ότι οι οποίες μετατοπίσεις προς την κατεύθυνση της σύγκλισης έχουν ένα κοινό παρονομαστή: Την πραγματικότητα, την δημοκρατική ανάγκη να συμπορευτούν αυτές οι δυνάμεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προοδευτική πολιτική στον τόπο. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι και υποκριτικός ο λόγος που διατυπώνεται για δήθεν ανταλλαγές, όταν τα κόμματα που διατυπώνουν αυτή την κατηγορία εναντίον εκείνων των πολιτών και πολιτικών που μετατοπίστηκαν, που μετακινούνται με γνώμονα και κριτήριο αυτό που προανέφερα, δεν είναι μόνον προς το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι ένας λόγος που υποτιμά την πολιτική πραγματικότητα, ότι δηλαδή οι μετατοπίσεις και οι μετακινήσεις έχουν ως βασικό και κύριο στοιχείο, ακριβώς την ανάγκη της μετατόπισης που υπηρετεί την σύγκλιση, τη συνεργασία τη συγκρότηση ακριβώς του προοδευτικού πόλου».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο, «ας αναλογιστούν οι κατήγοροι, τα άλλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ, γιατί δεν σκέφτονται την ώρα που διατυπώνουν αυτόν τον ιταμό και προσβλητικό λόγο εναντίον όλων εκείνων των πολιτικών στελεχών που επιλέγουν να μετακινηθούν, ότι έχουν στους κόλπους τους βουλευτές και πολιτικά στελέχη που προήλθαν από άλλα κόμματα».

Με αφορμή την συμμετοχή των πολιτών στην σημερινή εκδήλωση, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι «το γεγονός πως σήμερα σε αυτή την αίθουσα υπάρχει αυτός ο αριθμός των ενεργών προοδευτικών δημοκρατικών πολιτών, μαρτυρά την διεκδίκηση της ίδιας της κοινωνίας να συγκροτηθεί αυτός ο πόλος, για να αποκρούσει την βαθύτατα νεοφιλελεύθερη και συντηρητική πολιτική».

Ακόμη, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι «είναι αναγκαία η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, και για το πρόσθετο γεγονός ότι η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και πρέπει να διανύσει πορεία και να σταθεί η κοινωνία όρθια, ώστε να μπορέσει να γιατρέψει τις πληγές που άφησε η οκτάχρονη μνημονιακή περίοδος». Αυτό όμως, όπως τόνισε «θέλει προοδευτική πολιτική, διότι η επαπειλούμενη εξέλιξη και ανάπτυξη όπως την θέλει η Νέα Δημοκρατία και όλοι εκείνοι που συνοδοιπορούν επί της ουσίας, δεν θα είναι ανάπτυξη, δεν θα είναι αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας, αλλά αντίθετα θα βρεθούμε μπροστά σε μία δεύτερη μεγάλη κρίση, με βαθύτερες και πλατύτερες τις διαστάσεις αυτής της κρίσης»

Αναφερόμενος στην συνθήκη των Πρεσπών, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «ακόμη και σήμερα δυστυχώς θέλουν να οδεύσουν προς τις εκλογές, πάλι με διχασμένο τον ελληνικό λαό, όπως διεκδικούν στη βάση μιας συνθήκης που κατά την εκτίμησή μου είναι εξαιρετική, χρήσιμη και ωφέλιμη για την σταθερότητα της χώρας».

Επίσης πρόσθεσε, ότι «φτάνουν στο σημείο να αξιοποιούν ακόμη και ψευδώνυμα δημοσιεύματα κάποιου ξένου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού για να υπονομεύσουν το αποτέλεσμα αυτής της συνθήκης, και κυρίως για να ασκήσουν αντιπολίτευση, για να δημιουργήσουν ερείπια, γιατί πιστεύουν λαθεμένα ότι πάνω σε αυτά τα ερείπια μπορούν να αναδείξουν το δεξιό, ακροδεξιό πολλές φορές, δικό τους κτίσμα - για αυτό ακριβώς ο προοδευτικός πόλος δεν πρέπει να τους επιτρέψει».

Κλείνοντας, ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε ότι «ο προοδευτικός πόλος, πρέπει να ανοίξει δρόμους, πορείες και διαδρομές για την κοινωνική, δημοκρατική Ελλάδα, για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

«Από την ώρα που ξεκίνησε μία συζήτηση για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων ήταν σαν να χτυπήθηκε μία φλέβα»

«Βλέπουμε ότι από την ώρα που ξεκίνησε μία συζήτηση για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων, υπάρχει ακριβώς αυτό που είπε προηγουμένως και ο Δημήτρης Παπαδημούλης: Ήταν σαν να χτυπήθηκε μία φλέβα, ήδη υπαρκτή στον ελληνικό λαό και αυτό δεν είναι τυχαίο». 

Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση που οργάνωσε απόψε στην Πάτρα η «Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων», με θέμα «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη». 

Αναφερόμενος στην συνέχεια στο Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 2009, των τριών εκατομμυρίων πολιτών που το ψήφισαν για να φύγει η δεξιά του Κώστα Καραμανλή» και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ των τριών εκατομμυρίων δεν έχει σχέση με την πολιτική οντότητα του ΚΙΝΑΛ, των 400 χιλιάδων, οι οποίοι στην πραγματικότητα έχουν πάρει ένα σαφή δρόμο συμπόρευσης με τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες δεν θέλουν να το πλησιάσουν, ενώ ήταν το 2009 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Και αυτή είναι μία αναντίλεκτη πραγματικότητα - γι' αυτό όσοι συνεχίζουν και αποχωρούν από το Κίνημα Αλλαγής, στην πραγματικότητα ακολουθούν το παράδειγμα των 2,5 εκατομμυρίων πολιτών που έφυγαν πριν από αυτούς». 

Όπως τόνισε στην συνέχεια, «δεν είναι μόνο ότι αποχωρούν και θα συνεχίσουν να αποχωρούν μέλη και στελέχη από το ΚΙΝΑΛ, αλλά έχουμε και διώξεις» εξηγώντας: «Πριν αρχίσουν να φεύγουν μέλη και στελέχη του ΚΙΝΑΛ τους τελευταίους έξι μήνες, είχε προηγηθεί μία άλλη επιλογή, η οποία πήρε σάρκα και οστά από την ίδια την κυρία Γεννηματά, η οποία φρόντισε να εκδιώξει όσους διαφωνούν με τη στρατηγική της επιλογή, να συμπορευτεί δηλαδή με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη, γιατί ακριβώς δεν έπρεπε να είναι εμπόδιο την επόμενη μέρα, όταν θα έρθει η ώρα να σχηματιστεί πάλι μία κυβέρνηση, τύπου Σαμαρά - Βενιζέλου». 

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι «το ΚΙΝΑΛ δεν λεηλατείται, αλλά υπακούοντας η ηγεσία του στις επιταγές της διαπλοκής, 'αυτοκτόνησε' πριν δοκιμάσει οποιοσδήποτε να το λεηλατήσει, και 'αυτοκτόνησε' την ημέρα που μόνη της η κυρία Γεννηματά, ερήμην οποιουδήποτε κομματικού οργάνου, αποφάσισε να καταψηφίσει την απλή αναλογική». 

Κλείνοντας, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε απευθυνόμενος σε όσους παρακολουθούσαν την εκδήλωση: «Πιστεύω ότι μόλις έχουμε ξεκινήσει και ούτε που τους περνάει από το μυαλό μέχρι πού θα φτάσουμε στο τέλος».

Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη, στις 11:00 πμ, ο Δ. Παπαδημούλης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ, Μαιζώνος 200.

To tweet του Δημ. Παπαδημούλη για τη μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)