to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 01.02.2019

Πολιτική

Στην Πάτρα η υφυπ. Παιδείας Μερόπη Τζούφη για το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»

Παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», την Πέμπτη 31.01 στο 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας.


Η Υφυπουργός παρουσίασε τις κομβικές δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας κατά την τελευταία τετραετία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στα Επαγγελματικά Λύκεια, το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και το θεσμό του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Γιαννόπουλος, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου των ΠΕΚΕΣ, καθώς και οι διευθυντές των Επαγγελματικών Λυκείων και των Εργαστηριακών Κέντρων της περιοχής. 

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων ημερίδων που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Τρίπολη και Λάρισα, ενώ ακολουθεί η πόλη των Ιωαννίνων. Κύριος στόχος αποτελεί η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για το πρόγραμμα «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ»,  το οποίο  περιλαμβάνει την εφαρμογή εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας, τη στελέχωση των σχολείων με ψυχολόγους, το σχεδιασμό και υλοποίηση χρηματοδοτούμενων σχεδίων δράσης, την προώθηση του θεσμού του Συμβούλου Καθηγητή και τον εξοπλισμό με υποδομές τηλεδιάσκεψης και τηλε-εκπαίδευσης.

Τέλος, η Υφυπουργός συνομίλησε διεξοδικά με τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Πάτρας για θέματα που απασχολούν το σχολείο, την εφαρμογή του προγράμματος αλλά και γενικότερα εκπαιδευτικά ζητήματα. 

Επίσης, επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πατρών και συζήτησε με το Διευθυντή Αντρέα Ζέρβα και τους εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση ενηλίκων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)