to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στην Κύπρο για κατάθεση θα κληθεί ο Α. Βγενόπουλος

Τη διαβεβαίωση πως ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος θα κληθεί για κατάθεση στην Κύπρο, στο πλαίσιο των ερευνών για την καταστροφή της οικονομίας της χώρας, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου.


«Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί αδημονούν όσον αφορά τις έρευνες και σίγουρα είναι δικαιολογημένη αυτή η ανησυχία από τους πολίτες, όταν στο παρελθόν για μεγάλα σκάνδαλα δεν υπήρξε καμία τιμωρία. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ερευνηθούν πλήρως όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία και όσοι ευθύνονται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Σίγουρα μεταξύ αυτών που θα κληθούν είναι και ο κ. Βγενόπουλος, αφού ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο πού οδηγήθηκε η πρώην Λαϊκή Τράπεζα», είπε ο κ. Νικολάου.

«Το πότε θα γίνουν τα επόμενα βήματα, είναι ένα θέμα που θα αποφασιστεί από πλευράς της νομικής υπηρεσίας, η οποία καθοδηγεί τις ανακρίσεις που γίνονται από πλευράς της αστυνομίας και, όταν κρίνει ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος και ότι υπάρχουν εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται να διερευνηθούν μέσα από μια κατάθεση ή είναι επαρκή ώστε να οδηγηθεί ο κ. Βγενόπουλος απευθείας στο δικαστήριο, θα το πράξει. Δεν μπορούμε να πούμε εκ των προτέρων χρονικά πότε θα γίνει αυτό, αλλά θα εξαρτηθεί από την πορεία των ερευνών», συμπλήρωσε ο Κύπριος υπουργός. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον ο κ. Βγενόπουλος μπορεί να το αποφύγει αυτό εφόσον κληθεί, ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε ότι «από τη στιγμή που θα κληθεί, θα εφαρμοστούν όλα τα νόμιμα μέσα που υπάρχουν στη διάθεσή μας για να εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)