to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 15.06.2016

Κοινωνία

Στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Κρήτη βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος έφθασε στο αεροδρόμιο των Χανίων λίγο μετά τις 13:30 συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου με αφορμή την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, από τις 17 έως τις 26 Ιουνίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία των Χανίων.


Ο  ίδιος μάλιστα  στη σύντομη ομιλία του από την πίστα του αεροδρομίου Ι.Δασκαλογιάννης ,έστειλε και σαφές μήνυμα προς όλους όσοι δεν θα παραβρεθούν στη Σύνοδο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση για όσους δεν έρθουν θα βαρύνει τους ίδιους αναχώρησε από το αεροδρόμιο Χανίων. 

Και όλα αυτά ενώ δευτερόλεπτα αργότερα γινόταν  γνωστό ότι το Πατριαρχείο Σερβίας  θα μετέχει κανονικά στη Σύνοδο με επικεφαλής τον Πατριάρχη Ειρηναίο και ήδη ο εκπρόσωπος  της Σέρβικης εκκλησίας μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος έχει ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης  Ειρηναίο για την άφιξη αύριο τη Σέρβικης αντιπροσωπείας .

 Η άφιξη του Πατριάρχη στην Κρήτη

Δεκάδες επίσημοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο των Χανίων, όπου είναι δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας από τις αστυνομικές Αρχές και πληθώρα των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τα στρατιωτικά αγήματα μέσα από μια λιτή τελετή απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Αμέσως μετά ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, χαιρέτισε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της Εκκλησίας της Κρήτης, όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο αεροδρόμιο Ι. Δασκαλογιάννης για να τον υποδεχτούν.

Εκ μέρους της κυβέρνησης τον Οικουμενικού Πατριάρχη υποδέχτηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος δήλωσε:

«Υποδέχτηκα σήμερα εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος ως ο πρώτος της Ορθοδοξίας θα προεδρεύσει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, του σημαντικότερου γεγονότος της Εκκλησίας τους τελευταίους αιώνες, που πραγματοποιείται εδώ στη φιλόξενη Κρήτη.

 

Από πλευράς της ελληνικής Πολιτείας, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τον άρτιο συντονισμό και λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες συνεισφέρουν στη διεξαγωγή της Συνόδου».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)