to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 06.06.2023

Πολιτική

Στην Κω αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τον τραγικό θάνατο γυναίκας σε καρότσα φορτηγού

Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν στην Κω τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής, Ευάγγελος Αποστολάκης, Στέφανος Κασσελάκης και Αθηνά Λινού, μετά την απώλεια της ζωής μίας 63χρονης γυναίκας στην καρότσα ενός φορτηγού, κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο, ελλείψει ασθενοφόρου - Αλ. Τσίπρας: Είναι δυνατόν το 2023 να φεύγει συνάνθρωπός μας πάνω σε μία καρότσα αγροτικού στον δρόμο;


(Στη φωτ., ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της Κω - που όμως δεν υπάρχουν οδηγοί να τα κινήσουν...)

Τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο της Κω και συναντήθηκαν με τη διοίκηση και το προσωπικό, όπου και άκουσαν τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ενώ υπάρχουν 4 ασθενοφόρα, δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν. Για τρεις οργανικές θέσεις καρδιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού υπάρχει μόνο ένας, ενώ για 4 θέσεις παθολόγου, δεν υπάρχει κανείς, με αποτέλεσμα η θέση αυτή να καλύπτεται περιστασιακά από γιατρούς που έρχονται από άλλα σημεία της Ελλάδας και οι οποίοι μένουν στο νησί για μικρό διάστημα. Παράλληλα, για 3 θέσεις παιδιάτρου, υπάρχει μόνο ένας.

Η κατάσταση αυτή, σε ένα νησί μάλιστα με σημαντικό μόνιμο πληθυσμό αλλά και μεγάλη τουριστική κίνηση, φέρει τη σφραγίδα της πολιτικής της ΝΔ και της τραγικής αδιαφορίας που επέδειξε και στη δημόσια υγεία.

Σχετική δήλωση της Αθηνάς Λινού

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκαν στην πρόταση του κόμματος για την ενίσχυση του ΕΣΥ, με επαρκή στελέχωση και κάλυψη των κενών, με την εφαρμογή του Υγειονομικού Ισοδυνάμου και τον περιορισμό των ανισοτήτων μεταξύ Κέντρου και Περιφέρειας, με αύξηση των δημόσιων δαπανών υγείας στο 7,5% του ΑΕΠ, με νέα δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού με ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Αλ. Τσίπρας: Είναι δυνατόν το 2023 να φεύγει συνάνθρωπός μας πάνω σε μία καρότσα αγροτικού στον δρόμο;

«Η Κως είχαμε φροντίσει να έχει τρία ασθενοφόρα ΕΚΑΒ. Και αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν το 2023 να φεύγει συνάνθρωπός μας πάνω σε μία καρότσα αγροτικού στον δρόμο για το νοσοκομείο;», σημειώνει σε μήνυμά του ο Αλ. Τσίπρας και προσθέτει:

«Να λοιπόν τι σημαίνει το αίτημα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους, που είναι το σύνθημά μας σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση».

To τραγικό περιστατικό

Ο αργός θάνατος της δημόσιας υγείας ήρθε να επιβεβαιωθεί με ακόμα ένα τραγικό περιστατικό που δεν το χωρά ο νους και προδίδει τις σοβαρές ελλείψεις των νοσοκομείων της επικράτειας.

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα στην Κω, ηλικίας 63 ετών, κατέληξε μέσα στην καρότσα φορτηγού, το οποίο χρειάστηκε να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το kostoday, το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που διαθέτει προσωπικό βρισκόταν σε άλλο περιστατικό και έτσι η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα, πάνω στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο άνθρωπος που τη μετέφερε, ορθοδοντικός στο επάγγελμα, έκανε γνωστό το σοκαριστικό περιστατικό με ανάρτησή του στο facebook, σημειώνοντας πως προσπάθησε να της κάνει ΚΑΡΠΑ για να την επαναφέρει στην ζωή, αλλά μάταια. Γνωστοποίησε μάλιστα πως τη μετέφερε συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας που προπορευόταν ανοίγοντας δρόμο για το νοσοκομείο.

Η ανάρτησή του συνοδού της άτυχης 63χρονης:

Σημειώνεται πως πριν από δύο εβδομάδες, ο εκπρόσωπος της μονάδας ΕΚΑΒ στη Κω, Κώστας Τσαμπής είχε δηλώσει στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου: "Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και εκκλήσεις μας στη διοίκηση του ΕΚΑΒ εδώ και τρία χρόνια, για την ανάγκη άμεσης πρόσληψης διασωστών, προκειμένου να κινηθούν και τα άλλα δυο ασθενοφόρα σε περίπτωση που παρουσιάζονται ταυτόχρονα δυο και τρία περιστατικά δεν υπήρξε ανταπόκριση".

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ΕΣΥ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωνε πως «το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός ανθρώπου στην Κω σε καρότσα φορτηγού επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μας συγκλονίζει όλους.

Η χώρα χρειάζεται ένα νέο ΕΣΥ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και τους φόρους που πληρώνουν, και όχι διαρκή συρρίκνωση της δημόσιας Υγείας προς όφελος του κέρδους ιδιωτικών συμφερόντων.

Η καθολική, δημόσια και δωρεάν περίθαλψη σε ένα ισχυρό ΕΣΥ, για αξιοπρεπή ζωή και κοινωνική προστασία, μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την πολιτική δύναμη που πιστεύει σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

tags: Κως

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)