to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 19.07.2021

Κοινωνία

Στην ΚΕΔΕ το μίνι lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση στη Μύκονο

Ο Δήμαρχος Μυκόνου χαρακτήρισε «άδικα» τα μέτρα που επιβλήθηκαν ενώ παράλληλα έκανε λόγο για αιφνιδιασμό και επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία της Μυκόνου αλλά την ίδια την εθνική οικονομία


Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έφερε ο Δήμαρχος Μυκόνου το mini lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Μύκονο στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου. Ο Κώστας Κουκάς χαρακτήρισε «άδικα» τα μέτρα που επιβλήθηκαν ενώ παράλληλα έκανε λόγο για αιφνιδιασμό και επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία της Μυκόνου αλλά την ίδια την εθνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, σε συνεδρίαση του (18/07) αποφάσισε και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των μέτρων καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις: Επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και ανανέωση του green pass των επισκεπτών κάθε 72 ώρες.

Επίσης ανακοίνωσε ότι οι επιχειρηματίες του νησιού αποφάσισαν να ενισχύουν με 150 ευρώ τους υπαλλήλους τους οι οποίοι θα προβούν στον εμβολιασμό.

Ο Κ. Κουκάς απέκρουσε τις διαρροές για ολιγωρία της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπογράμμισε ότι ο Δήμος και η κοινωνία της Μυκόνου έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε προκειμένου να γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα του τουρισμού ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει σήμερα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί η Αστυνομία να αποτρέπει τη διενέργεια κορονοπάρτι σε ιδιωτικούς χώρους.

Οι εξελίξεις στη Μύκονο «τσαλάκωσαν» το success story του Μαξίμου για covid free νησιά ενώ ήδη στο μικροσκόπιο έχουν μπει και άλλοι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί.

Στο νησί, το οποίο μέχρι πρότινος διαφημιζόταν ως «πρωταθλήτρια» των εμβολιασμών, επικρατεί αναβρασμός με τους επιχειρηματίες και την τοπική αυτοδιοίκηση να αφήνουν αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και να ζητούν αλλαγή πλεύσης αναφορικά με τα μέτρα προστασίας.

Μπαλάκι οι ευθύνες

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προανήγγειλε αλλαγές κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας αρκετές φορές πως «αυτές τις ημέρες επανεξετάζεται το σχετικό πρωτόκολλο».

Σε ερώτηση για τα ξενοδοχεία καραντίνας και το εάν επαρκούν, η Αριστοτελία Πελώνη πέταξε το μπαλάκι στην Πολιτική Προστασία και το υπουργείο Τουρισμού σημειώνοντας «εξ΄όσων γνωρίζω αυτή είναι μια συνεννόηση που γίνεται μεταξύ Πολιτικής Προστασίας και υπουργείου Τουρισμού, όπου κρίνεται ότι απαιτείται παρέμβαση γίνεται παρέμβαση» για να προσθέσει ότι εξετάζεται σχέδιο ενίσχυσης όπου υπάρχουν εξάρσεις κρουσμάτων.

Μάλιστα σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ανέφερε ότι εκτός από την επαναξιολόγηση του σχετικού πρωτοκόλλου ζητείται και η συνδρομή τοπικών ξενοδόχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων προκειμένου όπου υπάρχει ανάγκη να βρεθούν χώροι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)