to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 09.01.2017

Κοινωνία

Στην κατάψυξη η χώρα έως και την Πέμπτη - Νέο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Μέχρι και το βράδυ της Τρίτης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη και από τα δυτικά


Μέχρι και το βράδυ της Τρίτης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη και από τα δυτικά.

Αναλυτικά, σύμφωνα με νέο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ:

1) Σήμερα και αύριο Τρίτη: 

- Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. 

Στην Αττική αναμένονται από απόψε παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.  

- Θα επικρατήσει παγετός, κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός. 

- Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από απόψε στη νότια Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

- Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν από απόψε στο Αιγαίο. 

2) Την Τετάρτη και την Πέμπτη: 

- Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. 

- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης

- Θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι. 

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν. 


Αναλυτικά, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, «μέχρι αύριο το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετές και εκτεταμένες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι υπόλοιπες περιοχές θα έχουν σοβαρό θέμα. Μάλιστα, επειδή οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα είναι κατά τόπους έντονες, όπως στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και στην Εύβοια και τις Σποράδες. Χιόνια αναμένονται και σε Αττική, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, έως αύριο το απόγευμα».

 

Όπως σημείωσε ο κ. Λάλος στην Αττική, θα αρχίσουν οι χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε. «Θα είναι αρκετές, κυρίως στα βόρεια του νομού, και όχι μόνο στα ορεινά αλλά κατά τόπους και στα πεδινά. Αναμένεται να διαρκέσουν έως αύριο το μεσημέρι και σταδιακά να αρχίσουν να περιορίζονται. Την Τετάρτη, δεν θα πέσουν χιόνια στα πεδινά του νομού, ενώ αναμένονται βροχές και ίσως καταιγίδες».

 

Από το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της Ελλάδας –εξαιρείται η Αθήνα- με τα φαινόμενα να πλήττουν κυρίως τη βόρεια Πελοπόννησο και βορειότερα, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

 

Την ίδια ώρα, προσθέτει, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και νότια), το Αιγαίο και πιθανότατα, την Κρήτη. Υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρών, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχει χιονίσει, για παράδειγμα στη νότια Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη το μεσημέρι, οπότε σιγά - σιγά θα περιορίζονται στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

 

«Ο παγετός συνεχίζεται δημιουργώντας προβλήματα, για παράδειγμα στη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν προλαβαίνει το θερμόμετρο να ανέβει πάνω από το μηδέν. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο από Τετάρτη και Πέμπτη στις νότιες και νοτιονατολικές περιοχές, και στην Αττική. Στην υπόλοιπη όμως, χώρα θα διατηρηθεί αρκετά χαμηλά, όχι ίσως τόσο χαμηλά όσο τις περασμένες μέρες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)