to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 21.04.2013

Κοινωνία

Στην Ιερισσό βρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη βουλευτή Επικρατείας Θεανώ Φωτίου, επισκέφθηκε, το μεσημέρι, την Ιερισσό και συναντήθηκε με κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής οι οποίοι αντιτίθενται στα μεταλλεία χρυσού.


Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη αρχικά στα «φυλάκια» ,που έχουν εγκαταστήσει οι κάτοικοι της Ιερισσού στις εισόδους του χωριού. Εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε ταμπέλα που έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση και φέρει την εξής επιγραφή: «Καλώς ήλθατε στο Γαλατικό χωριό. Τέρμα πια οι αυταπάτες. Ή με τους Ρωμαίους ή με τους Γαλάτες».

Στη συνέχεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στην πλειονότητά τους προέρχονταν από περιοχές της Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν ανοιχτή συνάντηση, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού, με εκπροσώπους του Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού, στους οποίους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν.

«Είμαστε εδώ για να δεσμευτούμε όχι μόνο όταν βγούμε κυβέρνηση, αλλά από σήμερα να αναπτύξουμε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Ιερισσό και σε όλη την Ελλάδα. Να διεθνοποιήσουμε το πρόβλημα της Ιερισσού, να μάθει η Ευρώπη και ο Καναδάς τι συμβαίνει σε αυτή την μικρή πόλη της Χαλκιδικής που αντιστέκεται με τόσο σθένος», τόνισε απευθυνόμενη στους κατοίκους η Θεανώ Φωτίου.

Επιπλέον, διατυπώθηκαν προτάσεις για την παροχή νομικής υποστήριξης από το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους δύο προφυλακισθέντες, κατοίκους της Ιερισσού, που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Στο μεταξύ, επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνη Ρουπακιώτη, απέστειλαν κάτοικοι της Χαλκιδικής, στην οποία καταγγέλλουν το «κλίμα αδικαιολόγητης κρατικής τρομοκρατίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας» ,που βιώνουν, τον τελευταίο καιρό, και κάνουν λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων, δικονομικών και συνταγματικών δικαιωμάτων με αφορμή τη σύλληψης των δύο συντοπιτών τους και τη διαδικασία της ανάκρισης που ακολουθήθηκε.

Πηγή: matrix24.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)