to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 12.07.2021

Πολιτική

Στην Ιερά Σύνοδο Τσιόδρας και Κικίλιας για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιερέων

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Μητροπολίτη Αθηναγόρα το θέμα θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της Τρίτης


Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Υγείας θα συναντηθούν με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν την εκκλησία για την επιτακτική ανάγκη προώθησης της επιχείρησης του εμβολιασμού των πολιτών την ώρα που οι εμβολιασμοί έχουν φρενάρει και τα κρούσματα εκρήγνυνται λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και της χαλάρωσης των μέτρων.

Ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και ο Βασίλης Κικίλιας θα θέσουν και θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιερέων, πρόταση που κανείς δεν ξέρει πως θα γίνει δεκτή από την Ιερά Σύνοδο μια και εντός της εκκλησίας υπάρχουν αντίθετες φωνές όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιερέων θα τεθεί επί τάπητος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Νομίζω πως την Τρίτη θα γνωρίζουμε, την Τρίτη θα πρέπει να το συζητήσουμε αυτό, αφού θα έρθει και ο Υπουργός Υγείας και αφού θα έχουμε ενημερωθεί από τον Μακαριώτατο θα πρέπει να συζητηθεί την Τρίτη για να έχουμε μία απόφαση. Εμείς θα συμβάλλουμε στο μέτρο που μπορούμε».

Από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου προκύπτει, πάντως, ότι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα όλοι οι Μητροπολίτες ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στο ποσοστό των ιερέων που έχει εμβολιαστεί.

Από την απάντησή προκύπτει επίσης ότι η Ιεραρχία δεν πρόκειται να δεχθεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού αφού όπως είπε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας, το θέμα είναι η ενημέρωση των μητροπολιτών και μέσω αυτών των ιερέων ώστε να πειστούν για τον εμβολιασμό. «Δεν έχουμε άλλο τρόπο στον χώρο της Εκκλησίας, παρά μόνο την πειθώ» είπε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)