to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:57 | 10.08.2018

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία μειώθηκε κατά 7,5 μονάδες μέσα σε 3 χρόνια (βίντεο)

Η υπ. Εργασίας μίλησε για τα τρέχοντα ζητήματα της αρμοδιότητάς της αλλά και για τα βήματα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στις 20 Αυγούστου.


Είμαστε πλέον κάτω από το 20%, πρώτη φορά μετά το Σεπτέμβριο του 2011 καθώς η ανεργία καταγράφηκε στο 19,5% για το Μάιο του 2018 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ. Αυτό, όπως, μεταφράζεται σε 900.000 ανέργους τη στιγμή που είχαμε ξεπεράσει το 1.000.000 ανέργων παλιότερα. Είναι πολύ θετικό ότι στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία έπεσε 7 μονάδες μέσα σε 3.5 χρόνια, σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της υπ. Εργασίας:

«Η προσπάθεια που κάνουμε φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ περιγράφοντας τα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας ανέφερε ότι αυτά κινούνται με βάση τρεις άξονες: την ανάταξη της οικονομίας ώστε να δημιουργηθούν θέσεις, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και τα στοχευμένα προγράμματα εύρεσης εργασίας.

«Παρατηρείται μεγαλύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας τους θερινούς μήνες, ωστόσο έχουμε επιπλέον διαρκή  αποκλιμάκωση της ανεργίας. Πλέον θα μιλάμε με νούμερα κάτω του 20%. Παραμένει υψηλό νούμερο αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται», επισήμανε η υπ. Εργασίας ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ενεργοποίηση του νόμου για την αδήλωτη εργασίας, καθώς «αποδίδει δικαιοσύνη στον εργαζόμενο που είναι αδήλωτος σε σχέση με την τιμωρητική λογική του παλαιότερου συστήματος. Όταν κάποιος εργαζόμενος είναι αδήλωτος, του καταβάλλονται τρεις μήνες ένσημα και δημιουργούνται κίνητρα για την πρόσληψή του μειώνοντας τα πρόστιμα στο εργοδότη αν προχωρήσει σε πρόσληψή του». Σημείωσε δε ότι «τα πρόστιμα του ΣΕΠΕ εισπράττονται και αυτό είναι σημαντικό διότι δείχνουν τη σοβαρή δουλειά που γίνεται από το ελεγκτικό Σώμα».

Ειδικότερα για τις συντάξεις, η υπουργός τόνισε ότι με τη λήξη των μνημονίων θα έχουμε το πολιτικό και δημοσιονομικό περιθώριο να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. «Η έξοδος από το μνημόνιο συνεπάγεται μια σειρά θετικών μέτρων. Θα ξεκινήσουμε το 2019 με ένα μείγμα κοινωνικής πολιτικής και φοροελαφρύνσεων», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Με πληροφορίες από Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)