to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:58 | 01.08.2019

Πολιτισμός

Στην Ερμούπολη της Σύρου το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων

Μια μοναδική συναυλία μουσικής μπαρόκ, με τον κοντρατενόρο Νίκο Σπανάτη να συμπράττει με την Ορχήστρα Δωματίου του Φεστιβάλ Κυκλάδων απαρτιζόμενη, όπως κάθε χρόνο, από διακεκριμένους διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό στις 13 Αυγούστου


Μια μοναδική συναυλία μουσικής μπαρόκ, με τον κοντρατενόρο Νίκο Σπανάτη να συμπράττει με την Ορχήστρα Δωματίου του Φεστιβάλ Κυκλάδων απαρτιζόμενη, όπως κάθε χρόνο, από διακεκριμένους διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό στις 13 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων.

   Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με φωνητικά και ορχηστρικά έργα της μουσικής μπαρόκ, όπως η πασίγνωστη καντάτα "Widerstehe doch der sünde" και το κοντσέρτο για βιολί & όμποε της πνευματικότητας της μουσικής του Μπαχ, το δημοφιλές και δραματικό "What power art thou" από τον Βασιλιά Αρθούρο του Πέρσελ, τα δεξιοτεχνικά ορχηστρικά κοντσέρτα του Βιβάλντι για βιολί σε λα ελάσσονα και για δύο βιολιά σε λα μείζονα, η θριαμβευτική άρια του βασιλιά "Vivi tiranno" από την όπερα «Ροντελίντα» και η άρια της απόγνωσης του ιππότη Ρινάλδου "Cara sposa, amante cara" του Χέντελ και το διάσημο και γαλήνιο "Cum dederit" από το Nisi Dominus του Βιβάλντι. Στο τσέμπαλο ο μαέστρος Μιχάλης Παπαπέτρου και στη μουσική διεύθυνση ο μαέστρος Νικόλαος Χαλιάσας.

   Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων πραγματοποιείται για 15η χρονιά στο Θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη της Σύρου. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν από τις 10 έως και τις 17 Αυγούστου, έργα Μπαρόκ, μουσικής δωματίου και άριες από την Όπερα, σε συμπαραγωγή με την Εθνική Λυρική Σκηνή και συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννου Μαργαζιώτη, και με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του Σύρος Πολιτισμός, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)