to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 13.06.2019

Κοινωνία

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι δράστες της ληστείας στο ΑΧΕΠΑ

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου πήραν οι δράστες της χτεσινής επεισοδιακής ληστείας στο ΑΧΕΠΑ


Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη 18 Ιουνίου πήραν από τον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι τρεις συλληφθέντες για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ), χτες, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Νωρίτερα η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας τη δικογραφία, απήγγειλε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο τριανταπεντάχρονος κι ο 41 ετών συγκατηγορούμενός του διώκονται για ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική αυτή πράξη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συλληφθείσα φέρεται να κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δυο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς δράστες της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Επιπλέον, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τις κατ' οίκον έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις.

Μέχρι να απολογηθούν παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Τα μέχρι στιγμής ευρήματα από τα σπίτια των συλληφθέντων

Σε τέσσερις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πλήθος τηλεφωνικών συσκευών, καρτών SIM και άλλων ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων USB, κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι), που βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου, του 41χρονου συνεργού του και της 39χρπονης, οι οποίοι συνελήφθησαν χτες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αμέσως μετά την ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, εστιάζονται οι έρευνες, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν επαφές και άλλες δραστηριότητες πέραν της ληστείας.

Εκτός από τα παραπάνω στην κατοχή των συλληφθέντων και στο διαμέρισμα στην Τριανδρία, όπου συνελήφθη η 39χρνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπουφάν με την ένδειξη «POLICE», μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατά τη σύλληψή των δύο ανδρών κατασχέθηκαν δύο πιστόλια που βρέθηκαν στην κατοχή τους, έτοιμα προς χρήση (με σφαίρα στη θαλάμη) και δυο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.

Επίσης, το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Bίντεο από τη συγκέντρωση συμπαράστασης - Πηγή: thestival.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)