to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:37 | 11.10.2012

Κοινωνία

Στην δημοσιότητα φωτογραφίες των συλληφθέντων των κινητοποιήσεων της Τρίτης

Συνεχίζει η ΕΛ. ΑΣ την απαράδεκτη -με εντολή Δένδια- τακτική της να δίνει στην δημοσιότητα φωτογραφίες διαδηλωτών που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων.


Με δεδομένη την γνωστή τακτική της ΕΛ. ΑΣ να συλλαμβάνει διαδηλωτές στο "σωρό"-δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις με τα ψεύτικα κατασκευασμένα αποδεικτικά στοιχεία-, την καταστολή των τελευταίων ημερών με την ανακοίνωση "απαγόρευσης των συναθροίσεων" αλλά και μετά τις νέες καταγγελίες στη Guardian για βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την λειτουργία της αστυνομίας και την συμπόρευση της με τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας.

Έντονο μάλιστα προβληματισμό προκαλεί αφενός η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των διαδηλωτών-ως ειδικής κατηγορίας συλληφθέντων- αφού σε άλλα αδικήματα με βαρύτερο κατηγορητήριο  δεν ακολουθείται η ίδια τακτική όπως και η αιτιολογία με την οποία δίνονται οι φωτογραφίες τους στην δημοσιότητα.

Η ΕΛ. ΑΣ αναφέρει στην ανακοίνωση της πως  "Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των παραπάνω κατηγορουμένων, λόγω της ιδιαιτερότητας των ενεργειών τους, κρίθηκε απαραίτητη για την πρόοδο της προανάκρισης, καθώς διερευνάται τυχόν διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων από τους ίδιους". Δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί κάθε διαδηλωτή που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις εν δυναμει ύποπτο και για άλλα αδικήματα!

Φαίνεται πως η ηγεσία του υπ. Δημοσίας Τάξης επιλέγει να καταστρατηγήσει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών που διαδηλώνουν ενώ για άλλη μια φορά το τεκμήριο της αθωότητας πάει περίπατο αφού κρίθηκαν ένοχοι πριν καν παρουσιαστούν στο δικαστήριο για να δικαστούν.


Πηγή: alterthess.gr


Διαβάστε ακόμη:

(Δ)ένδεια απαντήσεων και περίσσεια θράσους

"Σοκαριστική η σιωπή των ΜΜΕ στην Ελλάδα μπροστά στο βασανισμό των συλληφθέντων"

Τι είδε η Guardian που δεν βλέπουν τα ελληνικά ΜΜΕ...


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)