to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:08 | 28.01.2021

Κοινωνία

Το Bloco Μαθητών και Μαθητριών συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο

Στο πλευρό των φοιτητών η πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα - Καλούν σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 12.00 στα Προπύλαια


Κλιμακώνεται ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ. Έτσι, για το πρωί της Πέμπτης 28/1 έχει οριστεί φοιτητικό συλλαλητήριο σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Το Bloco έγραψε συγκεκριμένα στη σελίδα του:

Απέναντι στο νέο νομοσχέδιο όπου υπογράφουν το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , ένα νομοσχέδιο που μας επαναφέρει σε σκοτεινές εποχές για την ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση οι μαθητές/τριες δίνουμε τη μάχη της γενιάς μας.

Όσο είμαστε κλεισμένοι/ες στο σπίτι και αγωνιούμε για το τί θα γίνει με τα μαθήματα και τη ζωή μας, η κυβέρνηση μας καλεί να δείξουμε εμπιστοσύνη στο σχέδιο της και εκμεταλλεύεται την πανδημία ώστε να ψηφίσει νόμους που θα διαλύσουν το μέλλον μας.

Θα περίμενε κανείς το Υπουργείο παιδείας να ανταποκρινόταν στις ανάγκες των σχολείων και των πανεπιστημίων μας και στις δικές μας ανάγκες ως μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες.

Η κυβέρνηση όμως αποφασίζει για άλλη μια φορά να ακούσει επιλεκτικά το κόμμα που εκπροσωπεί, τις μαθητικές και φοιτητικές της παρατάξεις, βάζοντας στο στόχαστρο την πλειοψηφία της κοινωνίας που είναι αντίθετη στις πολιτικές που εφαρμόζει.

Περιληπτικά το νέο νομοσχέδιο περιέχει:

•Ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα καθορίζεται από τα πανεπιστήμια. Αυτό στην πράξη σημαίνει μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποβάθμιση και κλείσιμο των περιφερειακών πανεπιστημίων.

•Όρια φοίτησης και διαγραφές φοιτητών. Η εφαρμογή αυτής της διάταξης θα οδηγήσει στη διαγραφή χιλιάδων φοιτητών/-τριών που για λόγους οικονομικούς δεν έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εντός των ορίων φοίτησης. •Σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), θα στελεχώνεται από κατώτερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και από ειδικούς φρουρούς και θα έχει ως στόχο να εφαρμόζει το δόγμα “νόμος και τάξη” στις σχολές. Μάλιστα η συγκρότηση αυτού σώματος θα χρηματοδοτείται απο τα πανεπιστήμια απορροφώντας χρήματα που προορίζοντα ςγια εκπαιδευτικούς σκοπούς. •Έλεγχο εισόδου-εξόδου (face control) με στόχο τα πανεπιστήμια να μετατραπούν σε κλειστά κέντρα.

•Πειθαρχικό Δίκαιο για τους/τις φοιτητές/-τριες. Στο νομοσχέδιο γίνεται λόγος για πειθαρχικά παραπτώματα, όπως η αντιγραφή στις εξετάσεις ή η «παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος», και για πειθαρχικές ποινές που θα φτάνουν έως και τη διαγραφή φοιτητών/-τριών.

Καλούμε λοιπόν όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 28/01 στις 13:00.

Να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας

Αυτό το Νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)