to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 11.12.2015

Κοινωνία

Διαμαρτυρία των Ικαριωτών στο υπουργείο Υγείας (ενημέρωση-φωτογραφίες)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί ο δήμος Ικαρίας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο νησί στον τομέα της Υγείας.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά : Αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπατριωτών σε υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν της σύγχρονες ανάγκες μας». Στη συγκεντρωςη συμμετέχει και και το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Ικαρίας.

(ενημέρωση-φωτογραφίες: Ναυτεμπορική)

To ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης της 3ης Δεκεμβρίου στην Ικαρία

Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Διαπιστώνοντας ότι προκύπτει εκ νέου ανάγκη για κινητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα της υγείας, αποφασίζουμε την συμμετοχή μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο Υπουργείο Υγειάς, 11 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:00 π.μ.  
Υποστηρίζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο που ομόφωνα το ενέκρινε Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας στην τελευταία του συνεδρίαση. Διεκδικητικό πλαίσιο με το οποίο αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπατριωτών σε υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.Όλη η λογική μας  περιγράφεται με τη φράση: 
«Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς Όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας».
Το ψήφισμα συνυπογράφουν: Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας, Σωματείο Επισιτισμού Ικαρίας, Σωματείο ΕΤΕ/ ΔΕΗ, Σωματείο μισθωτών συνταξιούχων, Σύλλογος αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας, ΈνωσηΔημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας.

H απόφαση της ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. για την ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων που υπηρετούν στα σχολεία που καλύπτει η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα την ίδια μέρα στις 11.00 π.μ.  για τα τοπικά ζητήματα της υγείας και της παιδείας.

11Ikaria

Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έλαβαν την ακόλουθη απόφαση: «Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση για την Υγεία στην Αθήνα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (βλ. και τη συνημμένη αφίσα της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους). Θα επιδιωχθεί να αξιοποιηθεί η μετάβαση στην Αθήνα και για παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας νωρίς το πρωί, πριν τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των μελών του Συλλόγου στην κινητοποίηση κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου (8:00-11:00 για το πρωινό και 13:15-16:15 για το ολοήμερο) και καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να κηρύξει συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας (11:00-14:00).

Επίσης, κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (13:15-16:15) για τα ολοήμερα τμήματα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, ώστε να είναι δυνατή η μετακίνηση των συναδέλφων με το πλοίο για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής στην Αθήνα».

Συγκεντρώσεις για την Υγεία

Την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη στη Σάμο στις  6:00 το απόγευμα στο Νοσοκομείο Σάμου και για την Ικαρία: 11:00 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, καλούν το εργατικό κέντρο νομού Σάμου και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, που αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του Δήμου Ικαρίας για κινητοποίηση και παρεμβάσεις για την Υγεία στην Ικαρία. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νομού μας να πάρουν μαζικά μέρος στις  συγκεντρώσεις. Να κάνουμε μονόδρομο τον  αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας.

Aπαιτούμε και διεκδικούμε:

•Άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στα νησιά μας.
•Προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
•Αυτόνομο, πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.
•Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής  δράσης. Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση».

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας & Φούρνων σημειώνει ότι: «στα πλαίσια των δράσεων της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία συμμετέχει στην κινητοποίηση της 11/12 στο Υπουργείο Υγείας. Η απόφαση για την κινητοποίηση έχει ληφθεί από την συνεδρίαση της Επιτροπής στις 7 Οκτωβρίου και για την προετοιμασία της έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες ενημερώσεις σε όλα σχεδόν τα χωριά της Ικαρίας. Στις ενημερώσεις αυτές, στις οποίες συμμετείχαν και μέλη της ΕΛΜΕ μας, αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας των νησιών μας και οι πολιτικές που τα γενούν και αναδείχθηκαν τα αιτήματα αιχμής της περιόδου.

Η επιτακτική ανάγκη κάλυψης της θέσης του αναισθησιολόγου, η στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων και του νοσοκομείου, η μονάδα τεχνητού νεφρού και ο αξονικός τομογράφος αποτελούν ζητήματα άμεσης προτεραιότητας. Σε συνέχεια του μεγάλου και πολύμορφου αγώνα με τον οποίο υπερασπιστήκαμε το Νοσοκομείο μας όλα αυτά τα χρόνια η 11η του Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό σταθμό.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων κηρύσσει στάση εργασίας για την Παρασκευή 8:00-11:00 π.μ. ώστε με την συμπληρωματική στάση της ΟΛΜΕ 11:00-14:00, να διαμορφωθεί το απεργιακό κάλεσμα της 11/12 για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών μας.

Η υπόθεση της ΥΓΕΙΑΣ δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Η καθολική συμμετοχή στην απεργία και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην  συγκέντρωση της Αθήνας είναι αυτή που κρίνει την δυνατότητα μας να υπερασπιστούμε το πιο κρίσιμο δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας. Την Παρασκευή 11/12 κλείνουμε τα σχολεία. Συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις».

Η απόφαση του Δήμου Ικαρίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του τακτική συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα ότι προκύπτει εκ νέου ανάγκη για κινητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα της υγείας στο αρμόδιο υπουργείο. Κινητοποίηση στην οποία θα καλούν όσοι φορείς συμφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο και με το πλαίσιο αιτημάτων που ο κάθε φορέας εκτιμά ως αναγκαίο για τις σημερινές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Ικαρίας καλεί τόσο τις παροικιακές οργανώσεις της Αθήνας όσο και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που  να οργανώνει σε συνεννόηση με τους  εργαζόμενους στην υγεία, στις 11/12/2015(11: 00 π.μ) .

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην ίδια συνεδρίαση αποφάσισε επίσης ομόφωνα για το διεκδικητικό πλαίσιο (παρατίθεται σε παράρτημα) με το οποίο αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των συμπατριωτών σε υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν της σύγχρονες ανάγκες μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)