to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 24.04.2015

Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα - Κατάινεν παρουσία Αβραμόπουλου (ενημέρωση - φωτ.)

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν υπεύθυνο για θέματα εργασίας, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας είχει το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός


Νεότερη ενημέρωση, 15:40:

Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρκι Κατάινεν, αρμόδιο για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στην συνάντηση έδωσε το παρών και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Έμαθα πολλά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να συνεργαστούμε πολύ στενά και να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό να βρει νέες δουλειές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Γιούρκι Κατάινεν εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

_____________________________

Ο φινλανδός αξιωματούχος  έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής και μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον επενδυτικό τομέα ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςυπεύθυνο για θέματα εργασίας, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.  Ο κ. Κατάινεν στις 9 είχε πρόγευμα εργασίας με τους προέδρους των ελληνικών συστημικών τραπεζών και εν συνεχεία θα μεταβεί στη Βουλή όπου στις 10 θα μιλήσει στις Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων.

Το μεσημέρι και πριν τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα ο Φιλανδός Επίτροπος θα έχει γεύμα εργασίας με οικονομικούς φορείς. Χθες ο κ. Κατάινεν ανέφερε πως η εμπιστοσύνη των εταίρων προς την Ελλάδα μειώνεται, ξεκαθαρίζοντας ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν εφόσον οικοδομηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ενημερώσεις 

Πέμπη 23/4

18:40

«Σημαντικές οι προοπτικές επενδύσεων μέσω του πακέτου Γιούνκερ»

Η δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. 

Όπως ανέφερε ο κ. Κατάινεν, στόχος του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ είναι να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των έξυπνων επενδύσεων σε τομείς και κλάδους με συγκριτικά πλεονεκτήματα και με πολλαπλασιαστικές επιδράσεις ώστε να μειωθεί η ανεργία και να επέλθει οικονομική ανάπτυξη. Ειδικά για την Ελλάδα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκρινε ως προτεραιότητα τα θέματα ενέργειας, τουρισμού και υποδομών αλλά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων. 

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τους τομείς της καινοτομίας και της έρευνας καθώς διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στα Πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλλουν στις προσπάθειες ανόρθωσης της οικονομίας. Επίσης τόνισε ότι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Τέλος, ο Υπουργός ανέφερε ότι η χώρα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και του αγροτικού τομέα, ενώ υπάρχει τεράστια δυνατότητα για επενδύσεις στις κοινωνικές υποδομές. Στην παρούσα φάση, διευκρίνισε, η κυβέρνηση εξετάζει τα υφιστάμενα προγράμματα που βρίσκονται σε κάποιο σημείο ωρίμανσης και παράλληλα ενθαρρύνει την κατάθεση νέων προτάσεων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επενδυτές.

16:00

Συνάντηση με Σαμαρά

Ο κ. Κατάινεν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία και στην Ευρώπη.

«Λάθος κατεύθυνση» βλέπει ο Γ. Κατάινεν

Όπως μεταδίδει ο Σκάι. ο κ. Κατάινεν σημείωσε ότι «είναι στα χέρια των ελληνικών αρχών να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις» και προέτρεψε την κυβέρνηση να «κάνει αυτό που της αναλογεί», τονίζοντας παράλληλα ότι γνωρίζει τις θυσίες που έχουν γίνει, ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας είπε ότι «Η κρίση εδώ είναι μεγαλύτερη από οπουδήποτε άλλου. Η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα». Εκτίμησε μάλιστα πως «τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση, αλλά ας είμαστε θετικοί» .

«Η Ελλάδα έχει βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της, αλλά πρέπει να καταπολεμηθεί η διαφθορά, να βελτιωθεί το νομικό σύστημα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και να προχωρήσει η απελευθέρωση επαγγελμάτων» τόνισε. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Νωρίτερα σήμερα:

«Η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα μειώνεται»

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα εξέπεμψε για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα ανέφερε πως η εμπιστοσύνη των εταίρων προς την Ελλάδα μειώνεται.

«Η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα μειώνεται» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα, αλλά χρειάζεται εθνική υπευθυνότητα.

Το πρόγραμμα του Γ. Κατάινεν

Ο κ. Κατάινεν και ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Πέμπτη, ο κ. Κατάινεν θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας, Κώστα Φωτάκη και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα τον δεχθεί στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Κεντρική θέση στο πρόγραμμα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει:

Ο «Διάλογος με τους πολίτες» με θέμα «Το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ & το μέλλον της Ευρώπης» , που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η κοινή επίσκεψη με τον κ. Σταθάκη, στην APIVITA, εταιρεία που έχει λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ο επίτροπος θα μετάσχει και σε εκδήλωση του ΣΕΒ που διοργανώνεται με την συνεργασία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με τους προέδρους ελληνικών τραπεζών.

Θα ακολουθήσει ομιλία του στην Βουλή και ειδικότερα στις Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων και το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με οικονομικούς φορείς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)