to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου ο περιφερειακός εκπρόσωπος για την Ευρώπη του γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Γιαν Γιάραμπ.


Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, το στέλεχος του ΟΗΕ θα έχει συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους, με τους οποίους θα συζητήσει μια σειρά επίκαιρων θεμάτων. Μεταξύ αυτών, το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, της κράτησης των μεταναστών, των αστυνομικών επιχειρήσεων στα σύνορα, της μεταναστευτικής πολιτικής, των παιδιών μεταναστών και του δικαιώματός τους στην ιθαγένεια, της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην κοινωνία, των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, των δικαιωμάτων των Ρομά, των παιδιών, και της αποϊδρυματοποίησης, ιδιαίτερα των ατόμων με ψυχικές αναπηρίες. 

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί επίσης στη συνεργασία με το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως και στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα υπό το πρίσμα των μέτρων λιτότητας. 

Ο κ. Γιάραμπ θα έχει και την ευκαιρία να επισκεφτεί το κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα και σχολεία όπου φοιτούν παιδιά Ρομά στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος του πανεπιστημίου Αθηνών για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά. 

Επίσης, το στέλεχος του ΟΗΕ θα έχει συναντήσεις κατά σειρά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον γενικό γραμματέα Κωστή Παπαϊωάννου, όπως και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα. 

Την Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015 και ώρα 12:30, o Γιαν Γιάραμπ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο βιβλιοπωλείο Ιανός, σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Αθήνα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)