to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 29.01.2018

Αθλητισμός

Στην Αθήνα τo 7ο Ιατρικό Συνέδριο της UEFA

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου του 2018 είναι «η σημασία της ιατρικής στο ποδόσφαιρο»


To 7ο ιατρικό συνέδριο της UEFA θα διεξαχθεί από αύριο ως την Πέμπτη στην Αθήνα. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου του 2018 είναι «η σημασία της ιατρικής στο ποδόσφαιρο». Θα συμμετάσχουν γιατροί από τις 55 εθνικές ομοσπονδίες της UEFA και κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, συνολικά θα παραστούν δε περίπου 220 ειδικοί της εφαρμοσμένης ιατρικής στο ποδόσφαιρο, από πολλές ειδικότητες.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την μονάδα ιατρικής και αντιντόπινγκ της UEFA με την υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Η θεματολογία θα καλύψει όλες τις πλευρές του ρόλου της ιατρικής στο σύγχρονο παιχνίδι. Οι εκπρόσωποι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένους ομιλητές σε ένα ευρύ φάσμα τομέων μέσα στην ιατρική του ποδοσφαίρου. Οι συζητήσεις στο συνέδριο θα εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε τομείς όπως διατροφή, ευεξία παίκτη, επείγουσα ιατρική, διασείσεις, αποθεραπεία τραυματισμού και θέματα αντιντόπινγκ ? ενώ η έρευνα του UEFA Elite Club Injury Study (ECIS) θα είναι κλειδί σε πολλές από τις συνεδρίες.
Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τη σπουδαιότητα της ιατρικής στο ποδόσφαιρο θα περιλάβει διακεκριμένους ομιλητές όπως ο Λουίς Φαν Γκάαλ, ο Έντβιν Γκέντχαρτ (Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), ο Γκις ντε Γιονγκ (Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), ο Γιάν Εκστραντ, ο Ντέιβ Ρέντιν (Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και ο Ντάρσι Νόρμαν (Ρόμα).
Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν αύριο στις 14.30 με τις εισαγωγικές ομιλίες του προέδρου της ΕΠΟ, Ευάγγελου Γραμμένου, του προέδρου της ιατρικής επιτροπής της FIFA και της UEFA, Μισέλ Χούτζ, και του επικεφαλής του τμήματος Ιατρικής και Αντιντόπινγκ της UEFA, Μαρκ Βουίλιαμος. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: UEFA

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)