to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 12.01.2021

Πολιτική

Στην ανακρίτρια για τη Novartis κατέθεσαν σήμερα οι Αδ. Γεωργιάδης και Π. Πικραμμένος

Στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, κατέθεσαν σήμερα ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο πρώην υπ. Υγείας και νυν υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.


Μέχρι σήμερα από το γραφείο της κ. Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis, έχουν περάσει και έχουν καταθέσει για την υπόθεση της Novartis, πέντε πολιτικά πρόσωπα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Υγείας και πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ακόμη, έχει καταθέσει και θα συνεχίσει την κατάθεσή του την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο ο κ. Πικραμμένος δήλωσε:

   «Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση Novartis σε ό,τι έχει να κάνει με την οργανωμένη δίωξη των πολιτικών προσώπων κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της Δικαιοσύνης και έθεσε σε διακινδύνευση την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

   Πέρα από αυτό όμως έγινε απόπειρα με την υπόθεση αυτή να διχαστεί ο ελληνικός λαός και θέλω να πω ότι έσταξε δηλητήριο στις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς η ιστορία αυτή δεν είχε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν να έχει αυτοί που την οργάνωσαν και τη σκαρφίστηκαν και έτσι η Δημοκρατία μας εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να λειτουργεί ομαλά και με τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, οπότε πρέπει με υπομονή να περιμένουμε την ετυμηγορία της».

Παράλληλα, προσερχόμενος για να καταθέσει στην ανακρίτρια, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

   «Έχω έρθει να καταθέσω κατόπιν προσκλήσεως της κυρίας ανακρίτριας για να ξεσκεπάσουμε οριστικά τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που η Δημοκρατία μας είχε από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό, κατά τη γνώμη μου, την κυρία Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό τον κύριο Παπαγγελόπουλο. Τα υπόλοιπα θα τα βρει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν και εφόσον, συνέλθει».

   Την ίδια στιγμή ο συνήγορος του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Η ανακρίτρια του συνταγματικού συμβουλίου ερευνά μια πολύ σκοτεινή υπόθεση στο χώρο της πολιτικής και της Δικαιοσύνης και ευχόμεθα να φωτίσει αυτήν και μετά να ακολουθήσει η Νέμεσις».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Ποινική δίωξη σε οχτώ στελέχη της Novartis και εφτά γιατρούς

tags: Novartis

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)