to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 11.10.2018

Πολιτισμός

Στην Ακρόπολη η Μυρσίνη Ζορμπά και ο Κώστας Στρατής, συνάντηση με εργαζόμενους

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής πήγαν σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.


«Ήρθα γιατί είναι υποχρέωσή μου να είμαι παρούσα», ανέφερε η Μυρσίνη Ζορμπά και επανέλαβε ότι δεν έχει υπάρξει καμία μεταβίβαση ακινήτων πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο λεγόμενο Υπερταμείο. Η Υπουργός υπενθύμισε τις σχετικές ανακοινώσεις των υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών και εξήγησε ότι «μετά το πρώτο βήμα της εξαίρεσης των ακινήτων έχουμε περάσει στη δεύτερη και πιο συγκεκριμένη φάση με τον πλήρη κατάλογο των ακινήτων». Στο επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε, «θα έχουμε έναν ονομαστικό κατάλογο όλης της περιουσίας της πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού».

Η κ. Ζορμπά σχολίασε ότι επισκέπτες που έχουν βγάλει ηλεκτρονικό εισιτήριο από προηγούμενες ημέρες θα μείνουν εκτός αρχαιολογικών χώρων. Διερωτήθηκε δε αν αυτό συνιστά προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, σημειώνοντας ότι «οι κλειστές πόρτες πληγώνουν την πολιτιστική κληρονομιά». Στο ερώτημα αν θα υπάρξει διάλογος με τους εργαζομένους, η κ. Ζορμπά απάντησε «φυσικά και θα υπάρξει, αν το θέλουν», καθώς «είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στον διάλογο».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Κώστας Στρατής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει μεταβιβαστεί ούτε πρόκειται να μεταβιβαστεί κανένας αρχαιολογικός χώρος, κανένα μουσείο, κανένα μνημείο, γενικά κανένα ακίνητο, το οποίο εξυπηρετεί τον δημόσιο σκοπό της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Η Υπουργός και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού μπήκαν αργότερα στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, όπου είχαν προσυγκέντρωση τα σωματεία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, και είχαν μια σύντομη συζήτηση με όσους εργαζομένους βρίσκονται εκείνη την ώρα σ’ αυτόν.

Πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι εργαζομένων συμφώνησαν να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαβάστε ακόμα:

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους - Υπ. Πολιτισμού: «Άνευ αντικειμένου» η απεργία

 

Μ. Ζορμπά: Νομικά αδύνατο να γίνει η μεταβίβαση των μουσείων στο Υπερταμείο

 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)