to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 27.11.2020

πηγή: Καθημερινή

Αθλητισμός

Στην αιωνιότητα ο Μαραντόνα – Χιλιάδες άνθρωποι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία

Χιλιάδες πολίτες συνόδευσαν την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα στην τελευταία του κατοικία.


Φωτ. REUTERS/Ueslei Marcelino

Πλήθος κόσμου με δάκρυα στα μάτια και με όποιο διαθέσιμο μέσο είχε, ακολούθησε τον «θεό του ποδοσφαίρου» στο κοιμητήριο όπου και τάφηκε δίπλα στους γονείς του.

 
stin-aioniotita-o-marantona-chiliades-anthropoi-ton-synodeysan-stin-teleytaia-toy-katoikia0Φωτ. AP/Rodrigo Abd stin-aioniotita-o-marantona-chiliades-anthropoi-ton-synodeysan-stin-teleytaia-toy-katoikia1Φωτ. Reuters stin-aioniotita-o-marantona-chiliades-anthropoi-ton-synodeysan-stin-teleytaia-toy-katoikia2Φωτ. AP/Mario De Fina

Η τελετή της ταφής του Ντιέγκο έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, παρουσία μόλις 25 ατόμων, και σε κλίμα βαθιάς οδύνης, στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες.

Από το πρωί της Πέμπτης η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, με το φέρετρο να έχει σκεπαστεί με τη σημαία της πατρίδας του και από πάνω η φανέλα με το νούμερο 10. Ακριβώς δίπλα τα μέλη της οικογένειάς του και κοντινοί φίλοι, ενώ στο πλευρό του βρέθηκε και η Εθνική Αργεντινής με την οποία κατέκτησε το Μουντιάλ του 1986.

stin-aioniotita-o-marantona-chiliades-anthropoi-ton-synodeysan-stin-teleytaia-toy-katoikia3Φωτ. Reuters stin-aioniotita-o-marantona-chiliades-anthropoi-ton-synodeysan-stin-teleytaia-toy-katoikia4Φωτ. REUTERS/Agustin Marcarian

Σημειώνεται πως στη χώρα κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος και ανθρωποι όλων των ηλικιών, συνέρρευσαν κατά χιλιάδες για να πουν το ύστατο χαίρε στον άνθρωπο με το άπλετο ποδοσφαιρικό ταλέντο που έζησε μια ζωή γεμάτη με πάθη.

Ανάμεσα στα στεφάνια που κατατέθηκαν στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν και αυτό του σπουδαίου Πελέ, με το εξής μήνυμα: «Ο Θεός σε έκανε ιδιοφυΐα, ο κόσμος σου έδωσε την αγάπη του. Πελέ».

stin-aioniotita-o-marantona-chiliades-anthropoi-ton-synodeysan-stin-teleytaia-toy-katoikia5Φωτ. AP stin-aioniotita-o-marantona-chiliades-anthropoi-ton-synodeysan-stin-teleytaia-toy-katoikia6Φωτ. EPA/Demian Alday Estevez stin-aioniotita-o-marantona-chiliades-anthropoi-ton-synodeysan-stin-teleytaia-toy-katoikia7Φωτ. REUTERS/Ueslei Marcelino stin-aioniotita-o-marantona-chiliades-anthropoi-ton-synodeysan-stin-teleytaia-toy-katoikia8

Φωτ. EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)