to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 09.07.2019

Κοινωνία

Στην αγνοουμένη Αμερικανίδα βιολόγο ανήκει η σορός που εντοπίσθηκε σε σπηλιά στην Κρήτη

Στην επιβεβαίωση ότι η σορός της γυναίκας που είχε εντοπισθεί σε περιοχή του δήμου Πλατανιά ανήκει στην 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο Σούζαν Ίτον (Suzanne Eaton) προχώρησαν αργά το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές .


Αργά το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, που από νωρίς βρισκόταν στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει στην 60χρονη. Ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ στο νησί τόνισε ότι για τον θάνατο της γυναίκας εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και παρέπεμψε στα αποτελέσματα της ολοκλήρωσης των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η 60χρονη βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου όταν και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η αυλαία των ερευνών « έπεσε» μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά και σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της

Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις αρχές.

Βρισκόταν στο μέσο περίπου της σπηλιάς, χωρίς να διακρίνεται το πρόσωπό της. Τα ρούχα που φορούσε ήταν ίδια με αυτά της βιολόγου κατά την ημέρα της εξαφάνισής της, ωστόσο η ταυτότητα της δεν επιβεβαιωνόταν από την αστυνομία ως αργά το απόγευμα μέχρι ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ταυτοποίηση της.

Από νωρίς το πρωί δυνάμεις της ΕΛΑΣ είχαν αποκλείσει την περιοχή, ενώ το απόγευμα κατέφθασαν στα Χανιά άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα στο πλαίσιο της έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατός της 60χρονης οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Στο σημείο βρέθηκε και ο διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Κωνσταντίνος Ζορμπάς, o οποίος δήλωσε: «Είναι ένα γεγονός που μας έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ. Έχουμε χιλιάδες επιστήμονες που έρχονται κάθε χρόνο στο ίδρυμα, δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ παρόμοια περίπτωση. Το γεγονός ότι βρέθηκε τόσο μακριά από την Ακαδημία μάς προβληματίζει και γι' αυτό αγωνιούμε να μάθουμε τα αποτελέσματα των ερευνών και το τι ακριβώς συνέβη»

Η σορός της 60χρονης ανασύρθηκε από ειδικό κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

tags: Κρήτη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)