to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 14.09.2019

Πολιτική

Η περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στην 84η ΔΕΘ

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα περίπτερα της 84ης ΔEU, όπου συνοδευόταν από πρώην υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος - Σε λίγα λεπτά η ομιλία στο Βελλίδειο


Τις θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την πορεία της χώρας, καθώς και για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και έργα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, στην 84η ΔΕΘ.

-> Το εναλλακτικό, προοδευτικό και «πράσινο» σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

H επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στα περίπτερα της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου συνοδευόταν από πρώην υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος του, διρήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Ο Αλ.Τσίπρας έφτασε στις 10:40 στα γραφεία της ΔΕΘ- Helexpo και για μία ώρα είχε συνάντηση με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Αύριο Κυριακή, στις 12.30, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

«Μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός» η ΔΕΘ

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και τους εργαζόμενους

Σημείωσε ότι την επισκέπτεται 12 συνεχή χρόνια, στην αρχή ως επικεφαλής ενός μικρού κόμματος, αργότερα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά ως πρωθυπουργός και τώρα, πάλι, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και κατά συνέπεια έχει μια πολύ καλή εικόνα της γιατί τη γνώρισε πριν την κρίση, στη διάρκεια της και μετά την έξοδο της χώρας από την κρίση.

   Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ένα "λιθαράκι" στην προσπάθεια χάρη στην οποία η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της στην καρδιά των Θεσσαλονικέων και στον εμπορικό κόσμο. Παρ' όλο που είναι "ηλικιωμένη" ως θεσμός, παρατήρησε ο Αλ. Τσίπρας, η ΔΕΘ είναι σε ένα σημείο που μπορεί να τραβήξει μπροστά.

   Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, που ξεκίνησε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί και να είναι έτοιμη η ανάπλαση το 2026, όταν η ΔΕΘ θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

   Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί Νίκος Παππάς, Σωκράτης Φάμελλος, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου και οι βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δώρα Αυγέρη.

Στα περίπτερα του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή

Τα περίπτερα του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  «Χαρά μου που βλέπω τους πρωταθλητές», είπε ο κ. Τσίπρας στα στελέχη της ασπρόμαυρης ΠΑΕ που τον υποδέχτηκαν στο περίπτερο του ΠΑΟΚ και τού χάρισαν μια αναμνηστική πλακέτα του συλλόγου. Ρώτησε, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας πόσα χρόνια είχε να πάρει πρωτάθλημα ο Δικέφαλος του Βορρά, για να λάβει την απάντηση 34.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο περίπτερο του Άρη. «Καλή η προσπάθειά σας παρά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος προς τον αντιπρόεδρο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ κ. Καρυπίδη που τον υποδέχτηκε και του χάρισε ένα βιβλίο με την ιστορία του Άρη.

Η περιοδεια στους χώρους της ΔΕΘ ξεκίνησε με επίσκεψη στο περίπτερο του Ηρακλή, εκεί όπου στελέχη της ομάδας του έθεσαν το θέμα του Καυταντζογλείου σταδίου, τονίζοντας πως αποτελεί έδρα των κυανόλευκων εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσκεψη στα περίπτερα των πανεπιστημίων

Με τους πρυτάνεις Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ερευνητές και φοιτητές συνομίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της ΔΕΘ, όπου φιλοξενείται η "Akademia", το θεματικό αφιέρωμα για την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους φοιτητές πληροφορίες για τα καινοτόμα εκθέματα -προϊόντα της έρευνας που γίνεται στα πανεπιστήμια, τα οποία παρουσιάζονται στους εκθεσιακούς χώρους των πανεπιστημίων στην 84η ΔΕΘ (διαβάστε αναλυτικά)

Οι άλλοι σταθμοί της περιοδείας στη ΔΕΘ

Ο Αλ. Τσίπρας επισκέφτηκε ακόμα το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου ξεναγήθηκε από αξιωματικούς καθώς το 2019 είναι έτος κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια μετέβη στο περίπτερο της ΕΡΤ3. Συνομίλησε με στελέχη και εργαζόμενους και ευχήθηκε "καλή δύναμη", τονίζοντας πως πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα για την πλουραλιστική ενημέρωση που έχει ανάγκη η χώρα.

Ο ΑλέξηςΤσίπας επισκέφτηκε ακόμα το περίπτερο που φιλοξενείται η έκθεση Cannabis Expo. Περιπλανήθηκε σε σταντ και συνομίλησε με εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής της βιομηχανικής κάνναβης.  Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησαν μέλη του Συλλόγου "ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την Κάνναβη" για τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς και του ζήτησαν να συνεχίσει τις προσπάθειες.

 Επιπλέον, ο Αλ.Τσίπρας κατά τη διάρκεια της βόλτας του στους χώρους της ΔΕΘ ενημερώθηκε για τα ηλεκτροκίνητα οικολογικά οχήματα Eco Car, που κατασκευάζονται στην Κίνα, ενώ μετέβη και στο περίπτερο εταιρείας καπνικών προϊόντων με έδρα την Ελλάδα.

Στάση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο περίπτερο εταιρίας με μπίρα από τη Θεσσαλονίκη, όπου κεράστηκε ένα ποτήρι μπίρα. «Μου αρέσει η πικρή μπίρα, είναι ωραία», σχολίασε. Αμέσως, μετά κατευθύνθηκε στο εφημερίδα "Μακεδονία".  Επίσης, έκανε στάση στο περίπτερο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης όπου έγραψε στο βιβλίο "Καλή δύναμη στο έργο σας" και στο περίπτερο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

 Υποδοχή με χορούς στο περίπτερο της Ινδίας

Στο περίπτερο της Ινδίας, που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή 84η ΔΕΘ, υποδέχτηκαν τον κ.Τσίπρα με παραδοσιακούς χορούς, ενώ στο μέτωπο του σχημάτισαν την κόκκινη βούλα για το καλωσόρισμα και του χάρισαν αναμνηστικά δώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στάση και στο περίπτερο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια (1919 - 2019). Εκεί, τον περίμενε ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μίχαλος που του έδωσε ένα επιτραπέζιο ρολόι ως επετειακό δώρο για τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής, ενώ έδωσαν το "παρών" ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

 Ο Αλ.Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει από τους χώρους της 84ης ΔΕΘ, πέρασε και από το περίπτερο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ νωρίτερα είχε επισκεφτεί το περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις start up εταιρίες, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά. Κατά τη διάρκει της επίσκεψης , είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με νέες και νέους που δραστηριοποιούνται σε νεοφυείς επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)