to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:29 | 30.01.2013

Διεθνή

Στη Βρετανία ζει ο ιδανικός εργαζόμενος για την Ελλάδα

Τον ανακάλυψαν τα Νέα. Είναι κάπως μεγάλος, βέβαια, αλλά δέχεται να δουλεύει μόνο δύο μέρες την εβδομάδα, είναι πάντα άψογα ντυμένος, δεν ζητάει πολλά και χαίρεται την παρέα των συναδέλφων του.


Βρετανία: Το «παιδί του γραφείου» έγινε 100 ετών!

Ο γηραιότερος υπάλληλος γραφείου στη Βρετανία έφτασε αισίως τα… 100 του χρόνια – και εξακολουθεί να εργάζεται, παρότι έχει ήδη κλείσει 84 χρόνια δουλειάς. Ο Τζιμ Κλέμεντς ήταν μηχανικός έως το 1978, όταν και βγήκε στη σύνταξη. Βαριόταν αφόρητα στο σπίτι όμως, και το 1980 άρχισε να εργάζεται ως υπάλληλος γενικών καθηκόντων σε μία εταιρεία φύλαξης στο Χάρλοου

Σήμερα, έχοντας πια μπει στο 33ο έτος της νέας του επαγγελματικής σταδιοδρομίας, δηλώνει πως δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει τη δουλειά.


Ο αιωνόβιος πατέρας, παππούς και προπάππος (έχει δύο παιδιά, τέσσερα εγγόνια και ένα δισέγγονο) πηγαίνει δύο ημέρες την εβδομάδα στην εταιρεία για να ταξινομήσει αρχεία, να καταστρέψει έγγραφα, να απαντήσει στα τηλέφωνα και να βγάλει φωτοτυπίες.


Είναι επίσης υπεύθυνος για το τσάι, ενώ κοινό μυστικό στην εταιρεία είναι πως φλερτάρει ασυστόλως!


Ο κ. Κλέμεντς, ο οποίος γιόρτασε τα 100 του γενέθλια την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε πως αγαπάει πάρα πολύ τη δουλειά και δεν πρόκειται να ξανασυνταξιοδοτηθεί.


«Μου αρέσει να είμαι απασχολημένος και πάντοτε απολάμβανα τη δουλειά», είπε στην εφημερίδα «Daily Mail». «Είναι καλό να παραμένεις δραστήριος. Κρατάει το μυαλό μου ζωντανό κι εμένα νέο. Τα κορίτσια στο γραφείο είναι θαυμάσια. Με προσέχουν και με πηγαίνουν στο σπίτι».


Ο κ. Κλέμεντς εγκατέλειψε το σχολείο στα 14 του χρόνια για να αρχίσει να εργάζεται ως βοηθός σε έναν μηχανικό, ενώ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εργάσθηκε σε ένα εργοστάσιο που έφτιαχνε τορπίλες. Σε αυτό γνώρισε τη σύζυγό του Γκλάντυς, με την οποία παντρεύτηκε το 1944. Το ζευγάρι έζησε μαζί έως το 1994, όταν εκείνη απεβίωσε.



Πηγή: Τα Νέα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)