to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 27.01.2022

Οικονομία

Στη Βουλή ξανά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι καταγγελίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Μία ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση για το θέμα της ΛΑΡΚΟ και την κατάσταση που επικράτησε τις μέρες της κακοκαιρίας στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή και πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο των Εργαζομένων


Εξαιτίας των πρόσφατων καιρικών φαινομένων εργαζόμενοι της εταιρείας παρέμειναν για πάνω από εικοσιτέσσερις (24) ώρες εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χωρίς έστω τη στοιχειώδη υποστήριξη και αρωγή από πλευράς της Πολιτείας, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα ολόκληρος οικισμός, αυτός του Αγίου Ιωάννη, βρίσκονταν χωρίς ηλεκτροδότηση με δεκάδες σπίτια και εκατοντάδες κατοίκους να παραμένουν αβοήθητοι μέσα σε συνθήκες ακραίου παγετού. Παράλληλα, από πλευράς των εργαζομένων επισημαίνεται για πολλοστή φορά, ο εμπαιγμός που υφίστανται από τη διαχειριστική αρχή σε ότι αφορά το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας τους, ιδίως και μετά την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων από τη Ν.Δ., γεγονός το οποίο τους έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης τους, γίνεται αναφορά στις εξοργιστικές απαντήσεις της Διοίκησης προς τους εργαζόμενους, σε σχέση με το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων τους, στις οποίες ανάμεσα σε άλλα σημειώνεται ότι αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό «επειδή ακόμη δεν έχει ψηφιστεί στη Βουλή η παράταση της ειδικής διαχείρισης…», παραπέμποντας το θέμα στους έχοντες την ευθύνη της νομοθέτησης.

Σε δήλωσή του για τα παραπάνω ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημειώνει:

«Εδώ και δύο χρόνια η ΛΑΡΚΟ είναι όμηρος της αναλγησίας, της ανεπάρκειας και της ανικανότητας της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και των Υπουργών του. Μετά την ψήφιση της τροπολογίας στις αρχές του 2020, που ήταν επί της ουσίας η ταφόπλακα της εταιρείας, η ΛΑΡΚΟ παραμένει διασωληνωμένη, σε ημιθανή κατάσταση και οι χιλιάδες εργαζόμενοι όμηροι των διαθέσεων των Κυβερνώντων, οι οποίοι δεν έχουν αναφέρει τίποτε ουσιαστικό για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, που υπόσχονταν προεκλογικά και συνεχίζουν να κρύβονται προκλητικά.

Εργαζόμενοι, οι οποίοι κρατούν σήμερα, επί της ουσίας μόνοι τους, το εργοστάσιο όρθιο και που πρόσφατα με ηρωικές προσπάθειες και αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια αντιμετώπισαν χωρίς τη στήριξη κανενός τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτοί οι εργαζόμενοι, σήμερα, αναμένουν ακόμη τα αποτελέσματα των συζητήσεων και των διαβουλεύσεων με τους ενδιαφερόμενους καθώς και ενημέρωση για τις βέλτιστες εναλλακτικές λύσεις που θα τους προσφερθούν, ζητώντας παράλληλα τα στοιχειώδη. Δηλαδή, την καταβολή των δεδουλευμένων τους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέρχονται στις βασικές οικογενειακές υποχρεώσεις τους και την αποκατάσταση των πρόσφατων ζημιών ώστε να ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους αξιοπρεπώς. Η κατάσταση στην άλλοτε κραταιά βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει να αναλάβουν έστω και τώρα τις ευθύνες τους.»

tags: ΛΑΡΚΟ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)