to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:25 | 30.06.2021

Αθλητισμός

Στη Βουλή τα σκοτεινά σημεία στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ

Με πρωτοβουλία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θάνου Μωραΐτη και Κώστα Μάρκου κατατέθηκε Κοινοβουλευτική Ερώτηση, απευθυνόμενη προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία του ΕΟΚΑΝ και την υλοποίηση του ετήσιου προϋπολογισμού 2021. Η ερώτηση συνυπογράφεται από 33 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης


Ειδικότερα, οι δύο Βουλευτές, επεσήμαναν για πολλοστή φορά στον κ. Αυγενάκη, ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα λάβει χώρα σε λιγότερο από δύο μήνες, το οποίο, αυτονόητα σημαίνει ότι το αθλητικό δυναμικό της Ολυμπιακής και της Παραολυμπιακής ομάδας πρέπει να ελεγχθεί από τον ΕΟΚΑΝ πριν την αναχώρησή του. Ωστόσο, όπως προέκυψε και κατά την πρόσφατη συζήτηση και ψήφιση του αθλητικού σ/ν στη Βουλή, η αθλητική ηγεσία  επιδεικνύει αδικαιολόγητη ολιγωρία για α) τη στελέχωσή του ΕΟΚΑΝ, β) την τεχνολογική του υποστήριξη, γ) τον προγραμματισμό των ελέγχων αντιντόπινγκ των αθλητών/τριών της χώρας πριν τους αγώνες του Τόκιο και δ) την έγκαιρη υλοποίηση του οικονομικού προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους 2021. Με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου ο ΕΟΚΑΝ δε βρίσκεται ακόμη σε λειτουργική κατάσταση.

Υπάρχει, κ. Υπουργέ και κ. Υφυπουργέ,  προγραμματισμός των ελέγχων ντόπινγκ και θα ελέγξετε όλα τα μέλη των αποστολών, πριν την αναχώρησή τους για το Τόκιο; Σε τι ποσοστό θα υλοποιηθεί ο ετήσιος τακτικός προϋπολογισμός; Έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη επιστημονικού δυναμικού και εάν ναι πόσες προσλήψεις έχουν γίνει; Πόσοι υπάλληλοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για υπηρεσιακή απόσπαση στον ΕΟΚΑΝ; Υπάρχουν οικονομικές οφειλές στους δειγματολήπτες και ποιους μήνες αφορούν; Σας παρακαλούμε αυτή τη φορά να απαντήσετε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)