to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 09.03.2023

Οικονομία

Στη Βουλή οι καταγγελίες των εργαζόμενων: Είναι ασφαλή τα αεροδρόμια των μικρών νησιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων;

«Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παίζει με ανθρώπινες ζωές», τονίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Γάκης


Την καταγγελία για την ασφάλεια των πτήσεων σε δέκα νησιωτικά αεροδρόμια από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιών ΥΠΑ Γιώργο Κωνσταντινάκη στο OPEN TV, πρόκειται να φέρει άμεσα στη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Γάκης ενισχύοντας και επικαιροποιώντας την ερώτηση και την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Νίκος Συρμαλαίνιος το 2021 και το 2022 αντίστοιχα. Ένα ακόμη θέμα που αφορά την ασφάλεια της αεροπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου, αυτό της μη αντικατάστασης του ραντάρ Ατταβύρου, μετά την δολιοφθορά πριν από δυο χρόνια, ήρθε στην δημοσιότητα μετά από καταγγελία της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας ΥΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνταντινάκης σε δέκα  αεροδρόμια νησιών μεταξύ αυτών σε Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Κάσο,  Κάρπαθο Πάρο, Νάξο, Σύρο, υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε αεροδρόμιο που βρίσκεται σε ετοιμότητα ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, είναι ένα είδος ελεγκτή πύργου ελέγχου. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί κινδύνους στην ασφάλεια των πτήσεων σύμφωνα με τις καταγγελίες του αρμόδιου συνδικαλιστικού οργάνου και το ερώτημα που τίθεται ευθέως στον νέο Υπουργό Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη είναι τι προτίθεται να κάνει για να μην υπάρξει νέα τραγωδία.

Το θέμα με την μη έγκαιρη αντικατάσταση του ραντάρ Ατταβύρου μετά από την δολιοφθορά πριν από δυο χρόνια η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας ΥΠΑ διερωτάται πότε θα αντικατασταθεί, όταν δημιουργηθεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας;

«Υπάρχει σοβαρό θέμα με την ασφάλεια της αεροπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου. Δεν παίζεις με ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση θα πιεστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε κατάλληλη στελέχωση των μικρών παραμεθόριων αεροδρομίων μας προκειμένου να διασφαλιστεί  η ασφάλεια των πτήσεων. Οσο για το ραντάρ, ο κ. Γεραπετρίτης θα πρέπει να βρει άμεσα λύση. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι συνυπεύθυνος αν συμβεί οτιδήποτε που απευχόμαστε. Άμεσα το θέμα θα έρθει στη Βουλή με σχετική ερώτηση»  δήλωσε ο κ. Γάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)