to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:27 | 25.06.2021

Πολιτική

Στη Βουλή οι καταγγελίες για μαζικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους επιχείρησης στην Κατερίνη

Τις σοβαρές καταγγελίες για τα μαζικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζομένους επιχείρησης στην Κατερίνη και την απουσία ελέγχων, φέρνουν στη Βουλή με σχετική ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης.


Την ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς προκάλεσαν σοβαρές καταγγελίες και δημοσιεύματα για μαζικά κρούσματα κορωνοϊού σε απροστάτευτους εργαζόμενους επιχείρησης στην Κατερίνη, αλλά και για την παντελή απουσία επιδημιολογικής επιτήρησης, μέτρων, διαφάνειας και λογοδοσίας από τους αρμόδιους φορείς του νομού Πιερίας.

Πρόκειται για πλήθος σοβαρών καταγγελιών από πολίτες, κινήσεις πολιτών, σωματεία εργαζομένων και υγειονομικούς, καθώς και σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο. Σχετικά ερωτήματα διατύπωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας, τα οποία απευθύνονται στην Επιθεώρηση Εργασίας, αναφορικά με το καθεστώς εργασίας των ασθενών εργαζομένων, καθώς και στον ΕΟΔΥ, αναφορικά με την τήρηση των πρωτοκόλλων προστασίας και επιδημιολογικής επιτήρησης. Μέχρι στιγμής, όλες οι καταγγελίες και τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.


Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, τα κρούσματα προήλθαν από επιχείρηση της περιοχής, για την οποία και κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει καταγγελίες για παραβάσεις της εργατικής και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Όμως, τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης δεν περιορίζονται εκεί, καθώς τα δεκάδες αυτά κρούσματα καταγγέλλεται ότι παρέμειναν χωρίς επιδημιολογική επιτήρηση μετά την διάγνωσή τους στο Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία εξακολουθούν να μην ενημερώνουν την τοπική κοινωνία για το πώς πραγματικά έχει η κατάσταση και τι μέτρα λαμβάνονται για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού.


Με την ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να αναφέρουν τις ενέργειες που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΟΔΥ) για την ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, να λάβουν άμεσα μέτρα για την διασφάλιση των συνθηκών υγείας σε συγκεκριμένη επιχείρηση του νομού Πιερίας, όπως και μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τον περιορισμό διάδοσης των κρουσμάτων στην περιοχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)