to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 22.02.2022

Πολιτική

Στη βουλή οι αβλεψίες Καραμανλή για τις «άγονες γραμμές» του ΟΣΕ

Ερώτηση για την υλοποίηση της -δις ανανεούμενης επί Ν.Δ.- σύμβασης δημοσίου - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις «άγονες γραμμές», σε ό,τι αφορά στον μηχανισμό παρακολούθησής της και την πορεία των προβλεπόμενων επενδύσεων από μέρους της ιδιωτικής εταιρείας, καθώς και τους όρους της νέας σύμβασης, η υπογραφή της οποίας καθυστερεί χαρακτηριστικά, κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.


Στο κείμενο της ερώτησης, η οποία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά, τονίζεται πως, παρότι ο Κ. Καραμανλής διατείνεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προβλέψει την ύπαρξη μηχανισμού παρακολούθησης για την υλοποίηση της σύμβασης, σε αυτή προβλέπεται ξεκάθαρα η υποχρέωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ «να συντάσσει τριμηνιαίες αναφορές, οι οποίες περιλαμβάνουν οικονομικά και ποιοτικά στοιχεία, όπως εκτελεσθέντα δρομολόγια, τρενοχιλιόμετρα, επιβατοχιλιόμετρα, καθώς και άλλους ποιοτικούς δείκτες, κλπ, τις οποίες υποβάλλει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών». Ερωτάται, λοιπόν, ο αρμόδιος υπουργός αν αγνοεί τους όρους της σύμβασης που έχει ανανεώσει δύο φορές, ή αν προσπαθεί να παραπλανήσει το κοινό.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν, επίσης, για τους όρους της νέας αναμενόμενης σύμβασης, τον νέο μηχανισμό αποζημίωσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το ύψος των επενδύσεων που δεσμεύεται να κάνει η εταιρεία, τα κίνητρα που έχει ανακοινωθεί ότι θα της δοθούν, αλλά και για επιλογή της εταιρείας να αντικαταστήσει την αμαξοστοιχία ETR 485 (ασημένιο βέλος), η οποία είχε παρουσιαστεί στη ΔΕΘ 2018, με την ΕTR 470 (λευκό βέλος), που έχει παρουσιάσει πλήθος προβλημάτων κατά τη δρομολόγησή της σε άλλες χώρες.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης διαθέσιμο ΕΔΩ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)