to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 06.10.2022

Πολιτική

Στη Βουλή η υποστελέχωση του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Το Διοικητικό Εφετείο να παραμείνει στην Τρίπολη»- Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την λειτουργία του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως


Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπαηλιού, βουλευτή Αρκαδίας, αναφορικά με το ζήτημα της λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως. 

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάνε λήψη μέτρων για να σταματήσει η υποστελέχωση που υφίσταται αυτή τη στιγμή στο Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως.

Η ερώτηση αναφέρει: 

Το Διοικητικό Εφετείο να παραμείνει στην Τρίπολη.

Το «φιλότιμο», οι υπεράνθρωπες προσπάθειες, η ευσυνειδησία και η συνέπεια των εναπομεινάντων εν ενεργεία δικαστικών γραμματέων, στηρίζουν τη λειτουργία του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως που είναι υποστελεχωμένο.

Να καλυφθούν τα κενά, με προσλήψεις μεταθέσεις, αποσπάσεις ή μετατάξεις υπαλλήλων.

Η Δικαιοσύνη είναι κοινωνικό αγαθό, το οποίο πρέπει να παρέχεται με τρόπο προσιτό στους πολίτες, στον δυνατόν εγγύτερο τόπο της κατοικίας τους.

Η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στον περιορισμό της αποκέντρωσης και τη συγκέντρωση (και) των δομών της δικαστικής εξουσίας, όσο το δυνατόν κεντρικότερα.

Η Τρίπολη, ως έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δικαιούται και πρέπει να έχει διοικητική πληρότητα.

Το Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως με δικαιοδοσία τις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας και Μεσσηνίας, λειτουργεί από το έτος 1989 με έδρα την Τρίπολη.

Η υποστελέχωσή του ως προς τους δικαστικούς γραμματείς προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του, καθιστώντας την οριακή.

Αντί να καλυφθούν τα κενά, με προσλήψεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις ή μετατάξεις υπαλλήλων, αφήνεται να νοηθεί, ότι θα ανασταλεί η λειτουργία του συγκεκριμένου Δικαστηρίου ή αυτό θα καταργηθεί και θα μεταφερθεί αλλού, στην Πάτρα.

Αν αυτό συμβεί, θα πληγούν καίρια οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου (και ιδίως της Αρκαδίας) και η Δικαιοσύνη ευρύτερα.

Και αυτό σχεδιάζεται να γίνει, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για περιορισμό της αποκέντρωσης και τη συγκέντρωση ακόμη και των δομών της δικαστικής εξουσίας, όσο το δυνατόν κεντρικότερα.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού κατατέθηκε (και) από άλλους 14 βουλευτές ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τη λειτουργία του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)