to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 29.01.2021

Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Νίκο Παππά

Αφορά στο παρασκήνιο του διαγωνισμού με τις τηλεοπτικές άδειες - Αποστέλλεται με τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.


Από το περιεχόμενο της όλης δικογραφίας, τί στοιχεία υπάρχουν και τί βασιμότητα διαθέτουν, θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα, αν δηλαδή η Βουλή θα ξεκινήσει έρευνα μέσω εξεταστικής η προανακριτικής επιτροπής.

Προς τη Βουλή κατευθύνεται η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα σύμφωνα με την Καθημερινή για τον ρόλο που κατά τις κατηγορίες διαδραμάτισε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς η Εισαγγελία διαβιβάζει στο κοινοβούλιο το σχετικό φάκελο, μετά από έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Κων. Σιμιτζόγλου.

Η δικογραφία διαβιβάζεται μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με βάσει τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα αυτοτελούς έρευνας για αδικήματα που σχετίζονται με τα υπουργικά καθήκοντα.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου «κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψαν στοιχεία για ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων κατά την άσκηση των καθηκόντων πρώην υπουργού (Νίκου Παππά)» και ως εκ τούτου με βάσει τις συνταγματικές διατάξεις η σχετική δικογραφία αποστέλλεται άνευ αξιολόγησης προς τη Βουλή για τα περαιτέρω.

Μετά την αποστολή του σχετικού φακέλου ενδέχεται η Βουλή, κυβερνητική πλειοψηφία, να προχωρήσει σε κοινοβουλευτική διερεύνηση των όσων έχει καταγγείλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος διατείνεται, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν στημένος.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών σταμάτησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο την έκρινε μη σύννομη και αντισυνταγματική σε ένα της άρθρο, ακυρώνοντας τον διαγωνισμό και τινάζοντας στο αέρα το εγχείρημα της τότε κυβέρνησης.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που μετείχε στον διαγωνισμό  συγκεκριμένα έχει καταγγείλει ότι δεν είχε χρήματα να μετάσχει σε αυτόν,  αλλά πείστηκε από τον Νίκο Παππά, προκειμένου η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει τηλεοπτικό κανάλι δικής της επιρροής και προς τούτο του δόθηκαν από αλλοδαπό επιχειρηματία τα 3 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό με την μορφή εγγυητικής επιστολής.

Η έρευνα για τις καταγγελίες Καλογρίτσα έγινε επί μήνες από την Εισαγγελία και συγκεκριμένα από τον εισαγγελέα Κων. Σιμιτζόγλου ο οποίος υπογράφει και το διαβιβαστικό προς τη Βουλή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)