to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 08.07.2019

Πολιτική

Στη Βουλή η 12η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Άρχισαν σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής οι τριήμερες εργασίες της 12ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), οργανισμού που απαρτίζεται από ελληνικής καταγωγής, εν ενεργεία και πρώην, βουλευτές νομοθετικών σωμάτων κρατών ολόκληρης της υφηλίου.


Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ κ. Πήτερ Κατσαμπάνης, ομοσπονδιακός βουλευτής της Αυστραλίας, ενώ αμέσως μετά ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ, απηύθυνε χαιρετισμό. Αργά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της περιόδου 2019-2021. Κεντρικό θέμα συζήτησης της σημερινής μέρας είναι η ενίσχυση της οικονομικής και γεωστρατηγικής δυναμικής της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Αύριο, Τρίτη 9 Ιουλίου, στις 12:00, θα απευθυνθεί στη Συνέλευση ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης.

Κατά την αυριανή ημέρα, οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων θα έχουν δύο θεματικούς άξονες, αφ’ ενός τις αναδυόμενες γεωπολιτικές και στρατηγικές προκλήσεις για τον Ελληνισμό και αφ’ ετέρου την ενίσχυση της πολιτικής επιρροής γυναικών ελληνικής καταγωγής.

Την Τετάρτη, 10 Ιουλίου, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και άλλων νομοθετικών σωμάτων, ενώ επίσης θα κατατεθούν απόψεις και προτάσεις στο θέμα της παγκόσμιας συνεργασίας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και περιστατικών έκτακτης ανάγκης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, τα μέλη του νέου Δ.Σ. της ΠΑΔΕΕ θα γίνουν δεκτά για ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου θα έχουν ενημερωτική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

tags: Βουλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)