to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 03.04.2017

Πολιτική

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην ΤτΕ επί Στουρνάρα

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του ότι προχώρησε σε αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα


Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έγιναν εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς μάλιστα να μπορούν αυτές να δικαιολογηθούν. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για προαγωγή συνδικαλιστή με αποδοχές βαθμού υποδιευθυντή, που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του (κλάδος ασφάλειας), δεν προβλέπεται από το καταστατικό της τράπεζας ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ,  αλλά και προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων, αποσπασμένου εκτός τράπεζας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό (υποδιευθυντής), χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης, εκτός κάθε δεοντολογίας και προβλέψεων του εσωτερικού κανονισμού, τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, που προβλέπει διαφορετικές διαδικασίες και του καταστατικού της τράπεζας.

Με αφορμή τα παραπάνω, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν ερώτηση προς τον Ευ. Τσακαλώτο καλώντας τον να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθούν οι αδικαιολόγητες προαγωγές στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΤτΕ: Οι προαγωγές έγιναν με αξιοκρατικότατο τρόπο

Mε αφορμή ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι καταλογίζουν στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ότι προχώρησε σε αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών, ο εκπρόσωπος της ΤτΕ δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι οι σχετικές διαδικασίες «αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Ανεξάρτητης ΤτΕ βάσει της Συνθήκης του Μάαστριχτ και κανενός άλλου».

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει, «οι προαγωγές έγιναν με αξιοκρατικό τρόπο, ο οποίος δεν επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση» και προσθέτει, «η Τράπεζα της Ελλάδος δεν αποτελεί ΔΕΚΟ».

Αναλυτικά η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος»

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έγιναν εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς μάλιστα να μπορούν αυτές να δικαιολογηθούν. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για προαγωγή συνδικαλιστή με αποδοχές βαθμού υποδιευθυντή, που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του (κλάδος ασφάλειας), δεν προβλέπεται από το καταστατικό της τράπεζας ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ,  αλλά και προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων, αποσπασμένου εκτός τράπεζας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό (υποδιευθυντής), χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης, εκτός κάθε δεοντολογίας και προβλέψεων του εσωτερικού κανονισμού, τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, που προβλέπει διαφορετικές διαδικασίες και του καταστατικού της τράπεζας.

Επειδή, οι πρόσφατες αυτές «εκκαθαρίσεις» τοποθετήσεις, μεταθέσεις, ακόμα και οι διορισμοί διευθυντών προαναγγέλθηκαν από το συνδικαλιστικό όργανο πριν αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα και την Διοίκηση της Τράπεζας και πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι προβλεπόμενες εγκύκλιοι.

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρακάμπτεται ο εσωτερικός κανονισμός και το καταστατικό της ΤτΕ.

Επειδή οποιαδήποτε μετακίνηση, προαγωγή διευθυντικών στελεχών πρέπει να πραγματοποιείται με όρους διαφάνειας και αξιοπρέπειας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων προαγωγών στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βαρδάκης Σωκράτης

Αντωνίου Χρήστος

Αραχωβίτης Σταύρος

Βαγιωνάκη Ευαγγελία

Γεννιά Γεωργία

Γκαρά Αναστασία

Γκιόλας Ιωάννης

Δημαράς Γιώργος

Δουζίνας Κώστας

Εμμανουηλίδης Δημήτρης

Ηγουμενίδης Νίκος

Θεοφύλακτος Γιάννης

Θελερίτη Μαρία

Θραψανιώτης Μανόλης

Καββαδία Αννέτα

Καραγιαννίδης Χρήστος

Καρακώστα Ευαγγελία

Καραναστάσης Απόστολος

Καρασαρλίδου Φρόσω

Κάτσης Μάριος

Κωνσταντινέας Πέτρος

Μανιός Νίκος

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Μιχελής Αθανάσιος

Μορφίδης Κώστας

Μπάρκας Κώστας

Μπγιάλας Χρήστος

Ντζιμάνης Γιώργος

Ξυδάκης Νίκος

Πάλλης Γιώργος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Παπαφιλίππου Γιώργος

Παυλίδης Κώστας

Πρατσόλης Αναστάσιος

Ρίζος Δημήτρης

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σηφάκης Γιάννης

Σιμορέλης Χρήστος

Σκουρολιάκος Πάνος

Σκούφα Ελισσάβετ

Στογιαννίδης Γρηγόρης

Συρμαλένιος Νίκος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσόγκας Γιώργος

Ψυχογιός Γεώργιος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)