to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 07.03.2014

Πολιτική

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την αναβίωση του «συνδικαλιστικού» της ασφάλειας

Με ερώτησή τους προς τους Μιχελάκη και Δένδια, δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτούν να σταματήσει η διαδικασία αποστολής προσωπικών δεδομένων εργαζομένων στους ΟΤΑ στις αστυνομικές αρχές


Για στοχοποίηση και δίωξη εργαζόμενων λόγω της συμμετοχής τους σε συνδικαλιστικά όργανα που θυμίζει τις πλέον «σκοτεινές περιόδους» της ελληνικής ιστορίας κάνουν λόγο οι Δ. Στρατούλης και Σ. Σακοράφα σε ερώτησή τους προς τους Μιχελάκη και Δένδια. Αναφερόμενοι στην πρωτοφανή ενέργεια της ΕΛΑΣ να ζητήσει όλα τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των μελών της ΠΟΕ - ΟΤΑ που συμμετέχουν στα όργανα της, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να σταματήσει η διαδικασία αποστολής προσωπικών δεδομένων εργαζομένων στις αστυνομικές αρχές καθώς και κάθε ανάλογη απόπειρα τρομοκράτησής τους.

Η ερώτηση των Δ. Στρατούλη και Σ. Σακοράφα προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη:

Μετά την αναίτια επίθεση που δέχθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής εργαζόμενοι που διαδήλωναν κατά των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων έξω από Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και τις προσαγωγές εκλεγμένων συνδικαλιστών, απολυμένων και εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, οι αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας ζητούν από την ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) με το υπ’ αριθμ. 1016/23/308-ε έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έκαστου συλλόγου-μέλους της καθώς και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των μελών των Οργάνων της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, ζητώνται τα στοιχεία των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Ελεγκτικής Επιτροπής καθώς και των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο λόγος του αιτήματος παροχής των παραπάνω στοιχείων είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα γεγονότα που «έλαβαν χώρα την 13-10-2011 στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.». 

Επειδή, για τη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση διώκεται ήδη σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Επειδή, η στοχοποίηση και δίωξη εργαζόμενων λόγω της συμμετοχής τους σε συνδικαλιστικά όργανα θυμίζουν τις πλέον «σκοτεινές περιόδους» της ελληνικής ιστορίας.

Επειδή, το αίτημα αποστολής προσωπικών δεδομένων εργαζομένων που μετέχουν στα συνδικαλιστικά όργανα αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν τα Υπουργεία που εποπτεύουν προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία αποστολής προσωπικών δεδομένων εργαζομένων στις αστυνομικές αρχές καθώς και κάθε ανάλογη απόπειρα τρομοκράτησής τους;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)