to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:58 | 27.10.2022

Πολιτική

Ενώ ο Μπακογιάννης σφυρίζει αδιάφορα: Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το όργιο κακοδιαχείρισης από τη Διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων

«Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης αποποιείται την ευθύνη που έχει κατά τον νόμο - Οι αρμόδιοι Υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα αναλάβουν τις δικές τους;»


Με ερώτηση τους στη Βουλή στους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής την Αν. Τομεάρχη για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θ. Φωτίου την Τομεάρχη Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και του Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη ανέδειξαν το θέμα της κακοδιαχείρισης του Ασύλου Ανιάτων και της άρνησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη να αναλάβει τις εκ του νόμου ευθύνες του ως προς την εποπτεία του.

Το Άσυλο Ανιάτων σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021, περιθάλπει περίπου 140 χρονίως πάσχοντες, και εισπράττει από το δημόσιο (ΕΟΠΥΥ ) τα σχετικά νοσήλεια ύψους 1,8 εκ. ευρώ. Τα έσοδα από την εκμετάλλευση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΑΑ είναι πολύ κατώτερα από τα αναμενόμενα – μόλις 1,2 εκ. προϋπολογίσθηκαν για το 2021 από περιουσία αξίας που εκτιμάται σε πάνω από 240εκ. Με αποτέλεσμα να μην επαρκούν, συνδυαζόμενα με τα έσοδα από τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των αναγκών. Ως εκ τούτου, η διοίκηση μεταθέτει την εξόφληση οφειλών πάνω από 1 εκ. ευρώ σε προμηθευτές, και παράλληλα εκποιεί περιουσία σε πολύ χαμηλές τιμές.

Το 2019, επί δημαρχίας του κ. Καμίνη, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών με παραγγελία του διορίζει πραγματογνώμονα Ορκωτό Ελεγκτή προκειμένου να προβεί σε έλεγχο σε σχέση με τα οικονομικά του Ασύλου Ανιάτων. Το πόρισμά του, συνιστά κόλαφο για τα πεπραγμένα της διοίκησης του ΑΑ. Παράλληλα, έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη μήνυση σε βάρος του ΔΣ του Ασύλου ανιάτων για παράβαση του άρθρου 390 παρ 1β-α Του ΠΚ.

Το Α.Α. απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τη σωρεία των τεκμηρίων αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης. Ωστόσο, ο δήμαρχος μετέθεσε στο απώτερο μέλλον τη συζήτηση. Στο εύλογο ερώτημα του αντιπροέδρου του ΔΣ κ. Αξελού, αν σκοπεύει ο Δήμος Αθηναίων ως εποπτεύων του Ιδρύματος να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας κατά της διοίκησης έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πλήρους γνώσης της δικογραφίας, δεν δόθηκε απάντηση-πλην της διαβεβαίωσης ότι το θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τους κκ. Υπουργούς

·  Έχετε λάβει γνώση του πορίσματος του ορκωτού ελεγκτή που συντάχθηκε με παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και παραδόθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2019:

·  Γνωρίζετε τις καταγγελίες για κακές εργασιακές συνθήκες και ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των περιθαλπομένων:

·  Γνωρίζετε ότι ο Δήμαρχος αρνείται να συζητήσει το θέμα στο ΔΣ παρά τα επίμονα αιτήματα της αντιπολίτευσης και το παραπέμπει στις καλένδες;

·  Τι σκοπεύετε να πράξετε προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ασύλου Ανιάτων και η επωφελής αξιοποίηση της περιουσίας του;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)