to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 15.06.2020

Πολιτισμός

Στη Βουλή φέρνει ο Π. Σκουρολιάκος τον αποκλεισμό των καλλιτεχνών από το πρόγραμμα “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”

Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρολιάκος, και με θέμα τις "Έντονες διαμαρτυρίες καλλιτεχνών για τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»"


Τις προηγούμενες μέρες η Υπουργός Πολιτισμού εξήγγειλε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα με την ονομασία «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» με δράσεις  σύγχρονου πολιτισμού στους αρχαιολογικούς χώρους και τους ανοιχτούς χώρους των μουσείων, ενεργοποιώντας τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου.

Μετά τις συγκεκριμένες εξαγγελίες έχουν προκύψει έντονες αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό κόσμο,  τα σωματεία, τον  Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων,  την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και από τους εκπροσώπους του κινήματος Support Art Workers, οι οποίοι με επιστολές τους καταγγέλλουν το Υπουργείο Πολιτισμού για αδιαφάνεια, απευθείας αναθέσεις προς τους εποπτευόμενους φορείς και σε συγκεκριμένους παραγωγούς, δημιουργώντας την αίσθηση ενός κλειστού κυκλώματος, έλλειψη σχεδίου και προχειρότητα στον καλλιτεχνικό σχεδιασμό.

Πάρα τις επικοινωνιακές προσπάθειες του Υπουργείου να μας πείσει ότι λειτουργεί με γνώμονα τις ανάγκες της πλειοψηφίας  του καλλιτεχνικού κόσμου, αλλά και τις κοινωνίας, το μόνο που κατάφερε είναι να ενώσει το σύνολο των ανθρώπων του πολιτισμού απέναντι στις πολιτικές του Υπουργείου. Της ζητούν να αποσύρει το συγκεκριμένο σχέδιο και να το διαμορφώσει σε συνεργασία με το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός :

Σκοπεύει να εισακούσει τις αντιδράσεις του συνόλου των καλλιτεχνών και να διαμορφώσει ένα σχέδιο το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)