to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 29.11.2022

Πολιτική

Στη Βουλή φέρνει η Ν. Κασιμάτη την καταγγελία των γονέων για την κατάρρευση στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Σφοδρή καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά για τον τραυματισμό τεσσάρων μαθητών από την κατάρρευση τμήματος της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά


Στη Βουλή έφερε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (Γυμνάσιο – Ενιαίο Λύκειο), μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, για τον τραυματισμό τεσσάρων μαθητών του σχολείου κατά την διάρκεια πρόβας μουσικών συνόλων, όπου κατέρρευσε τμήμα της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε για τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, και Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, τους καλεί να μεριμνήσουν για τη διερεύνηση του ατυχήματος, την απόδοση ευθυνών, και να ενημερώσουν σχετικά τη Βουλή.

Ως προς τα γεγονότα, τη Δευτέρα 28/11/2022 κατά την διάρκεια πρόβας μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, για παράσταση που θα πραγματοποιούταν το ίδιο βράδυ υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, κατέρρευσε τμήμα της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων παιδιών, τα οποία μεταφέρθηκαν με ατομικά μέσα σε νοσοκομεία, ώστε να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ για ένα από αυτά κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά καταγγέλλει:

α. Τη Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και την Δημοτική Αρχή διότι δεν φρόντισαν για τη λήψη και την τήρηση των απαιτούμενων για τη δημόσια ασφάλεια μέτρων.

β. Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ, ο οποίος αντί να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, την επιρρίπτει σε αναρμόδια για την ασφάλεια του θεάτρου πρόσωπα.

γ. Τη συμπεριφορά που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κατά την εξέλιξη του γεγονότος του τραυματισμού των παιδιών  και την προσπάθεια απαξίωσής του. Ζήτησαν μάλιστα την αποχώρηση των παιδιών, με πρόφαση πως η αναστάτωση που προκλήθηκε θα δυσχεράνει την πρόβα που γινόταν σε άλλο χώρο του θεάτρου.

Δηλώνει στήριξη στα τραυματισμένα παιδιά και τις οικογένειές τους, στους υπεύθυνους καθηγητές, στο συνόλο των υπολοίπων παιδιών που βρίσκονταν εκεί και τελούν υπό το καθεστώς ψυχολογικού σοκ, καθώς και στο σύνολο της σχολικής κοινότητας, στηρίζοντας τις αποφάσεις τους.

Ζητά να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό αρμόδιους και επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)