to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 18.10.2021

Πολιτική

Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η στέρηση σχολικών γευμάτων και οι συμπτύξεις τμημάτων σε Νίκαια και Αγ. Ι. Ρέντη

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν ως αναφορά, ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, που επισημαίνει ότι το Υπουργείο Εργασίας αποφασίζει να αποκλείσει 6 σχολεία της πόλης από τα σχολικά γεύματα, ενώ το υπ. Παιδείας προχωρά σε συμπτύξεις τμημάτων, με τον αριθμό των μαθητών να φτάνουν τους 28 ανά τάξη.


Αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσαν ο Γ. Ραγκούσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Νίνα Κασιμάτη, ζητώντας απαντήσεις τόσο για τα σχολικά γεύματα που όχι μόνο δεν έχουν αρχίσει ακόμα, αλλά κόβονται ολόκληρες σχολικές μονάδες από το πρόγραμμα, καθώς και για τις ακατανόητες συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας, ενώ όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη αποφυγής κάθε είδους συνωστισμού.  

Ειδικότερα, η Ένωση Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, επισημαίνει ότι τη στιγμή που οι γονείς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποφασίζει να αποκλείσει (έξι) 6 σχολικές μονάδες Α΄βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης , από τα σχολικά γεύματα. Συνακόλουθα, καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης, να καλύψει τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία, προχωρώντας σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών και συμπτύξεις τμημάτων, με τον αριθμό των μαθητών να φτάνουν τους 28 ανά τάξη.Οι γονείς αταγγέλλουν το χτύπημα στη δημόσια παιδεία που επιφέρει η κυβερνητική πολιτική και την ουσιαστική υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: 

«Αγαπητοί γονείς,

μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση έχει περάσει το αντιεκπαιδευτικό και αντιεργατικό νομοσχέδιο, κάθε οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες προβλήματα, οικονομικά και ανεργίας. Τη στιγμή που οι γονείς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποφασίζει να αποκλείσει (έξι) 6 σχολικές μονάδες Α΄βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, από τα σχολικά γεύματα. Πρόκειται για το 13ο, 18ο, 19ο , 20ο, 25ο, 26ο και Δημοτικά Σχολεία, όπου μέχρι και πέρσι κάποια από αυτά συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα και κάποια είχαν αιτηθεί για να μπουν φέτος. Τα σχολικά γεύματα, αποτελούν ένα μέτρο ανακούφισης για αρκετές οικογένειες, ενώ για κάποιες είναι το μοναδικό γεύμα που μπαίνει στο σπίτι!

Η Ένωση Γονέων Νίκαιας-Ρέντη, ζητά την άμεση επανεκκίνηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων και τη διεύρυνσή του στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας  Α΄βάθμιας & Β΄βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας. Να υπάρξει μέριμνα και μηχανισμός διανομής των γευμάτων, ειδικά στις πιο ευάλωτες οικογένειες, ακόμα και αν τα σχολεία δεν λειτουργήσουν δια ζώσης, λόγω πανδημίας.

Η Ένωση Γονέων Νίκαιας, καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης, να καλύψει τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία, προχωρώντας σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών και συμπτύξεις τμημάτων, με τον αριθμό των μαθητών να φτάνουν τους 28 ανά τάξη.

  Παράδειγμα σύμπτυξης  στην πόλη μας αποτελεί το 9ο Γυμνάσιο στη Νεάπολη (και ακολουθεί το 7ο Γυμνάσιο), όπου τα τέσσερα τμήματα της Γ΄Γυμνασίου, συγχωνεύονται σε τρία τμήματα. Η αντίθεση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και των γονιών του σχολείου ήταν μεγάλη .  Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, Συλλόγου Γονέων και της Ένωσης, θα παρευρεθούν την επόμενη εβδομάδα στην Β΄βάθμια Εκπαίδευση Πειραιά, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόφαση και να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά.  

Συνάδελφοι, στους Συλλόγους Γονέων, είμαστε σε ετοιμότητα να αποτρέψουμε τέτοιες προσπάθειες, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Παιδεία. Για λόγους υγειονομικούς και παιδαγωγικούς, απαιτούμε άμεσα την αραίωση των τμημάτων, δηλ. 15-20 μαθητές ανά τμήμα και την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών. Να λειτουργήσουν πλήρως τα ολοήμερα σχολεία και τα τμήματα ένταξης, να προσληφθούν δάσκαλοι ειδικής αγωγής για την παράλληλη στήριξη μαθητών και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό. Η περίφημη Αξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων δεν θα λύσει τα προβλήματα στην Δημόσια Παιδεία, αλλά η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών!!!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Το ΔΣ  Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη»

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)