to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 29.01.2022

Πολιτική

Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης αδιαφορία της Ν. Κεραμέως για τις εκπαιδευτικές δομές των φυλακών Κορυδαλλού

Στη Βουλή έφεραν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Τρ. Αλεξιάδης την αδιαφορία της υπ. Παιδείας για τις εκπαιδευτικές δομές των φυλακών Κορυδαλλού, όπως επισημαίνει η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά.


Με κατάθεση αναφοράς οι βουλευτές της Β' Πειραιάς, Γ. Ραγκούσης και  Τρ. Αλεξιάδης, καλούν  την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να δώσει απαντήσεις στη Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά, αναφορικά με τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη χρηματοδότηση και την καταστρατήγηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η υποστελέχωση (με ελάχιστους μόνιμους αποσπασμένους και καθυστερημένα τοποθετημένους ωρομίσθιους καθηγητές που δεν καλύπτουν τα κενά στο 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού και στο 2ο ΔΙΕΚ Κορυδαλλού), η υποχρηματοδότηση (τρία χρόνια χωρίς χρηματοδότηση με ελλείψεις που φτάνουν πια στο χαρτί και στα μελάνια), οι συνεχείς μεταγωγές των μαθητών του ΣΔΕ και του ΙΕΚ σε άλλες φυλακές, όπως και η μη ίδρυση σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων όπως όριζε ο νόμος 4521/18, αναφέρονται ως τα βασικότερα προβλήματα.

Για το τελευταίο, δηλαδή την αναγκαιότητα ύπαρξης σχολικών μονάδων στις φυλακές Κορυδαλλού, τη μη εφαρμογή του νόμου και την υποστελέχωση, 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν καταθέσει, με πρωτοβουλία του Τρ. Αλεξιάδη, ερώτηση από την 5η Δεκεμβρίου 2019 (!) με  το Υπουργείο Παιδείας να κωφεύει και να μην έχει απαντήσει για το θέμα.

Η ΕΛΜΕ Β’ Πειραιά παραθέτοντάς τα παραπάνω προβλήματα ως βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την απρόσκοπτη εκπαίδευση της ευάλωτης ομάδας των κρατουμένων ζητά:

·         Την άμεση κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών σε ΣΔΕ και ΔΙΕΚ και την επαρκή τους χρηματοδότηση

·         Να τηρείται ο σωφρονιστικός κώδικας σε ό, τι αφορά και επηρεάζει την εκπαιδευτική πορεία των μαθητών

·         Να ιδρυθούν στις φυλακές Κορυδαλλού όσες σχολικές μονάδες είναι απαραίτητες για να καλύψουν τις ανάγκες των κρατουμένων μαθητών

·         Να εξαιρεθούν οι κρατούμενοι μαθητές από την τράπεζα θεμάτων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)