to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 19.04.2013

Αθλητισμός

Στη Β' Εθνική η ΑΕΚ μετά την αφαίρεση βαθμών - Θα επιμείνει καταθέτοντας έφεση

Αφαίρεση τριών βαθμών αποφάσισε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή για την ΑΕΚ


Στις 1:12 τα ξημερώματα  εκδόθηκε η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχική Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας που, επιβάλλοντας ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα (αλλά και δύο από το επόμενο) καταδίκασε, τουλάχιστον πρωτοδίκως, την ΑΕΚ σε υποβιβασμό. Μπορεί η ακροαματική διαδικασία να ολοκληρώθηκε στις 15:30, ωστόσο το αρμόδιο όργανο χρειάστηκε περίπου δέκα ώρες για να αποφανθεί

Η αγανάκτηση στις τάξεις των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι δεδομένη και σε πρώτη φάση φάνηκε από την ανακοίνωση που εξέδωσε. Μιλούν για κατάφορη αδικία, για υιοθέτηση των όσων αναφέρει ο διαιτητής Τριτσώνης στο φύλλο αγώνος παρότι υπάρχουν στοιχεία που τον διαψεύδουν, αλλά και για διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην αντιμετώπιση της «Ένωσης» από την αθλητική δικαιοσύνη. Παράλληλα υπάρχουν εύλογες απορίες για το χρόνο που ανακοινώθηκε η απόφαση, η οποία ουσιαστικά έπιασε στον… ύπνο τον περισσότερο κόσμο. 

Έφεση και… νίκη 

Στην ΑΕΚ δεν καταθέτουν τα όπλα και δηλώνουν έτοιμοι για μάχη μέχρι τελικής… πτώσης. Θα κατατεθεί αμέσως έφεση, η οποία θα εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη και εκφράζεται η πίστη πως θα υπάρξει-έστω και σε δεύτερο βαθμό-δικαίωση. 

Όμως αυτή δεν θα έχει καμία πρακτική αξία, εφόσον η «Ένωση» δεν κερδίσει την Κυριακή τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και δεν σωθεί. Η ΑΕΚ χρειάζεται μόνο τους τρεις βαθμούς γιατί σε διαφορετική περίπτωση, ακόμη κι αν της επιστραφούν οι τρεις βαθμοί δεν θα έχουν καμία σημασία. Με νίκη στο Περιστέρι επί του αδιάφορου Ατρομήτου κι αν δεν αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί από το ματς με τον Πανθρακικό, υπάρχουν 52 σενάρια ισοβαθμιών στους 33 βαθμούς, εκ των οποίων 44 σώζουν την ΑΕΚ, 3 την οδηγούν σε μπαράζ και μόλις 5 την υποβιβάζουν. Οι ομάδες που κινδυνεύουν να την… πατήσουν είναι οι Άρης (παίζει εκτός με την αδιάφορη Skoda Ξάνθη), Βέροια (παίζει στο ΟΑΚΑ με τον αδιάφορο Παναθηναϊκό), Πανθρακικός (υποδέχεται την υποβιβασμένη Κέρκυρα), ΟΦΗ (παίζει στην Τρίπολη με τον Αστέρα) και Πλατανιάς (υποδέχεται τον αδιάφορο Λεβαδειακό). 

Πηγή: sport-fm.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)