to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 11.05.2022

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Η ζωή των πολιτών πλέον θυμίζει survivor - Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί

«Καλούμε κάθε δημοκρατικό, κάθε προοδευτικό πολίτη και όλο τον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, τους νέους ανθρώπους να βάλουν ένα λιθαράκι για να μπει ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη


Κάλεσμα στους «δημοκρατικούς και στους προοδευτικούς πολίτες» να πάνε στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Κυριακή, ανεξάρτητα αν είναι εγγεγραμμένοι στο κόμμα ή όχι, και να «στείλουν καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στην αγορά της Πολίχνης σήμερα το μεσημέρι.

«Η ζωή των πολιτών με τον κύριο Μητσοτάκη θυμίζει, πλέον, survivor. Όποιος επιβιώσει, όποιος αντέξει. Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε ο κ. Τσίπρας στη δήλωση που έκανε κατά την περιοδεία του και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο οι 9 μήνες λεηλασίας με τις τιμές διπλάσιες και τετραπλάσιες στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σήμερα βλέπουμε τη βενζίνη να σκαρφαλώνει σχεδόν στα 2,5 ευρώ, βλέπουμε τον πληθωρισμό να σκαρφαλώνει σε διψήφια νούμερα, πάνω από 10%, έχουμε να τον δούμε από το 1994. Και την ίδια στιγμή βλέπουμε το πάρτι να συνεχίζεται, η λεηλασία στο δημόσιο πλούτο, τα golden Boys να παίρνουν παχυλούς μισθούς, οι ιδιώτες στην ενέργεια να βγάζουν ουρανοκατέβατα κέρδη, ενώ μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν λογαριασμούς, δεν έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν το μήνα.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό, κάθε προοδευτικό πολίτη και όλο τον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, τους νέους ανθρώπους να βάλουν ένα λιθαράκι για να μπει ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη. Τους καλούμε στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, είτε είναι μέλη, είτε δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, προκειμένου να δώσουμε καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Δεν έχει να κάνει με το ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να κάνει με το αύριο του τόπου. Να πάρουν την προοδευτική παράταξη στα χέρια τους, αλλά, κυρίως, να πάρουν το αύριο του τόπου στα χέρια τους, στέλνοντας το λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφτασε στο κέντρο της Πολίχνης όπου τον υποδέχτηκαν οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρις, Σωκράτης Φάμελλος, Δώρα Αυγέρη, Κυριακή Μάλαμα, Θεοδώρα τζάκρη, πρώην βουλευτές, κομματικά στελέχη και πολίτες που φώναζαν συνθήματα.

Εκεί συνάντησε τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη με τον οποίο είχε μία σύντομη συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη οι δήμοι να στηρίξουν τους πολίτες που υποφέρουν από το κύμα ακρίβειας, καθώς η αυτοδιοίκηση, όπως είπε, είναι το τελευταίο τους καταφύγιο.

Συμβασιούχοι του δήμου συναντήθηκαν με τον Α. Τσίπρα και τον ενημέρωσαν για το αίτημά τους να μονιμοποιηθούν, λέγοντας ότι είναι 25 άτομα.

(Eurokinissi)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους μπήκε σε καταστήματα μίλησε με μαγαζάτορες και καταναλωτές που τον ενημέρωσαν για την αδυναμία τους να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι θα γίνει από δω και πέρα.

Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος με κρέατα και αλλαντικά του είπε ότι από 800 με 900 ευρώ που ήταν ο λογαριασμός του ρεύματος, τώρα πήγε στα 2.200 ευρώ.

Μία συνταξιούχος του δημοσίου τόνισε ότι δεν της φτάνει η σύνταξη και είπε χαρακτηριστικά: «Είναι κρίμα στα 73 μου χρόνια να μην μπορώ να ζήσω με τη σύνταξη».

(Eurokinissi)

Συνάντησε μία παρέα φοιτητών και ένας από αυτούς που σπουδάζει στο Διεθνές πανεπιστήμιο διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση μεταφοράς της σχολής του στις Σέρρες.

Μία ζωγράφος τον σταμάτησε στο δρόμο και χάρισε σε ένα πίνακα που ζωγράφισε η ίδια.

Τέλος, ο Α. Τσίπρας μπήκε σε ένα κατάστημα πού εξοφλούνται λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους για το κλίμα που υπάρχει τους καταναλωτές με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)