to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 06.03.2014

Πολιτική

Στη συγκέντρωση ενάντια στις διαθεσιμότητες η Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Σε κινητοποίηση στο άγαλμα Βενιζέλου προχώρησαν οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης σήμερα το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην διαθεσιμότητα και τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.


Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία συνομίλησε με τους εργαζόμενους και δήλωσε την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματά τους.

«Η μνημονιακή Κυβέρνηση, συνεχίζοντας με ακόμη πιο έντονη και αντικοινωνική σκληρότητα το καταστροφικό της έργο, ετοιμάζεται να βγάλει σε διαθεσιμότητα άλλους 12.000 εργαζόμενους και να προχωρήσει σε 4000 απολύσεις», δήλωσε. «Μέχρι τις 22 του μήνα μάλιστα, λήγει η προθεσμία για την τοποθέτηση σε άλλη θέση του πρώτου κύματος διαθεσιμοτήτων, πράγμα που σημαίνει ότι  αυτομάτως θα απολυθούν. Γι' αυτό κατάργησαν προχθές και την διάταξη που απαγόρευε τις απολύσεις πριν την διεξαγωγή εκλογών. Όλα αυτά προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Τρόικας που ζητάει νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δανειακή δόση.

Αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική που υπηρετεί πρέπει να ανατραπεί», όπως ανέφερε. « Όπως πρέπει να ανατραπούν και όλοι όσοι υποστηρίζουν, από την θέση των αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την υποταγή και την συναίνεσή τους τις κεντρικές πολιτικές επιλογές για διαθεσιμότητες-απολύσεις και αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει με ένα μεγάλο κύμα λαϊκών αγώνων, με τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην πρώτη γραμμή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)