to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στη στρατηγική του φόβου και το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ποντάρει ο Μητσοτάκης

Ο φόβος είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την καθήλωση του εργαζόμενου και του μικρομεσαίου και τον οδηγεί στη μιζέρια. Είναι ο απαραίτητος όρος για τον κάνει έρμαιο της κυβερνητικής προπαγάνδας και να τον εμποδίσει να δει εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις.


Η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που ψήφισαν οι «άριστοι» μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είναι μία τυχαία επιλογή ούτε αφορά την υγεία των ανθρώπων, όπως ισχυρίζεται ο Μητσοτάκης. Αποτελεί επιλογή που εντάσσεται στη στρατηγική του φόβου την οποία ξεδιπλώνει το καθεστώς του Μητσοτάκη. Μετά την ΕΜΑΚ με τις μεταθέσεις εργαζομένων λόγω της συγκεκριμένης τροπολογίας σειρά έχουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι που απειλούνται όχι μόνο από τις  μεταθέσεις  και αναστολή εργασίας χωρίς αποδοχές αλλά και με απόλυση όπως διακηρύσσουν οι «λαγοί» του Μωυσέως  Βορίδης και   Αδωνις, στρώνοντας το κατάλληλο έδαφος. Τι παράγουν αυτές οι απειλές αλλά και η πραγματικότητα όπως αυτή διατυπώνεται στη περίφημη τροπολογία;  Ανασφάλεια και φόβο  για το μέλλον. Αν προσθέσουμε και τον αυταρχισμό με τον οποίο επενδύει την αντιλαϊκή του πολιτική ο Μητσοτάκης διαμορφώνεται ένα εξαιρετικά ζοφερό τοπίο για όλους αυτούς που δοκιμάζονται από την πολιτική των «αρίστων».  Ο φόβος είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την καθήλωση του εργαζόμενου και του μικρομεσαίου και  τον οδηγεί στη μιζέρια. Είναι ο απαραίτητος όρος για τον κάνει έρμαιο της κυβερνητικής προπαγάνδας και να τον εμποδίσει να δει εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις.

Αν όμως η στρατηγική του φόβου είναι η μία επένδυση του Μητσοτάκη, το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είναι η άλλη επένδυση. Ορισμένοι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τελευταία το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο υποχωρεί. Μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχει εξαλειφθεί ούτε μπορεί κανείς να αποκλείσει αναζωπύρωσή του. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή του δεν είναι υπόθεση «καλών τρόπων» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.  Ούτε βέβαια κάποιας «υπόκλισης» στους βαρόνους των media που αποτελούν βασικό συστατικό του συγκεκριμένου μετώπου. Ούτε πολύ περισσότερο η «σιωπή» και  η έλλειψη κριτικής στους πολιτικούς αντιπάλους αλλά και στους εν δυνάμει συμμάχους μας, όπως κάποιοι πιέζουν τον Α.Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με δύο λόγια η αποτελεσματική αντιμετώπιση του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου δεν είναι υπόθεση savoir vivre, αλλά εξαρτάται από την παρέμβασή μας στη κοινωνία.   Όσο περισσότερο παρεμβαίνουμε στη κοινωνία συγκεκριμένα , στις διάφορες κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από τη  πολιτική Μητσοτάκη,  όσο περισσότερο τις κάνουμε κοινωνούς της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης μας , σε κάθε τομέα (εργασία, παιδεία, υγεία, πολιτισμός)  τόσο θα υποχωρεί το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, τόσο θα πέφτει στο κενό η προπαγάνδα των βαρόνων. 

Άλλωστε από την παρέμβαση στη κοινωνία εξαρτάται και η αντιμετώπιση της στρατηγικής του φόβου. Η δραστική παρέμβαση μας  στη κοινωνία με την ρεαλιστική αλλά και ριζοσπαστική εναλλακτική μας λύση είναι αυτή που θα οδηγήσει στη προοδευτική κυβέρνηση ώστε να απαλλαγεί η χώρα το ταχύτερο από τον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)